Visionen om en cykeldestination

Länge har jag fantiserat om Söderåsen som cykeldestination. Ibland har det känts som en omöjlig fantasi – men just nu känns det väldigt realistiskt. Särskilt när vi inte behöver bry oss om vad andra tycker och tänker.

Söderåsdagen 2019 – premiär för MTB-banan

I september 2018 förvärvade Cykelaffären 40 hektar mark med bl a ett gammalt dagbrott. I samband med Söderåsdagen i augusti 2019 invigdes MTB-banan. Idag finns 3 km tekniskt avancerad MTB-bana. Den 27 juni 2020 invigs ytterligare 3 km – den här gången ska det bli riktigt lättcyklat.

Tips på hur du cyklar MTB

Idag tog jag mod till mig och ringde Tommy Lager på Unicykel. När jag talade med honom var det som om det inte fanns några problem alls. Han skulle undersöka vad det skulle kosta för cykelaffären att köpa in ett sortiment av MTB-cyklar för uthyrning.

Mer om Principiacyklar

Jag tänker att vi börjar i liten skala – det ska finnas cyklar så att två familjer med barn ska kunna göra en gemensam utflykt. Det skulle innebära fyra vuxencyklar och fyra cyklar i vardera 20″, 24″ och 26″.

Om allt går enligt plan blir det uthyrningspremiär den 27 juni 2020. Sedan hyrs cyklarna ut under hela sommaren och säljs klockan 15.00 på Söderåsdagen den 12 september.

Nu håller jag tummarna för att Bjuvs kommun är intresserade av att anställa sommarjobbare som kan bemanna uthyrningen och förhoppningsvis även en utställning om utgrävningarna. Kanske vi kan hitta ett upplägg där det är TeamAlbert som hyr ut och säljer cyklarna. De behöver alla intäkter de kan få för att bygga upp verksamheten.

Länkar

Här kan du se mer om min Principia

TeamAlbertMTB

Red Bull om MTB-utvecklingen i Sverige