Insamlingsstiftelsen Natur och Hälsa

Idag har jag träffat människor som kommer förändra innehållet här på bloggen för lång tid framöver. Plötsligt var det som om alla pusselbitar föll på plats!

Det finns evidensbaserad forskning som stödjer det jag erfarit under mina två långa sjukskrivningar. Fysisk aktivitet, dagsljus och vistelse i naturen förebygger psykisk ohälsa och lindrar smärta. Dessutom finns det nu behandlingsformer som tar vara på ”det friska” hos den som blivit sjukskriven. I Skåne ska man kunna få naturbaserad behandling med egenremiss som grund.

Jag har så många frågor. Det här är verkligen ett område jag brinner för. Tänk hur mycket samhället skulle spara på att anpassa sjukförsäkringssystemet efter forskningen. Och framförallt – hur mycket lidande som skulle kunna förebyggas. (Någon gång långt i framtiden hoppas jag kunna skriva om mina upplevelser – men inte än. Fortfarande kan jag inte tala om sjukskrivningen eller självmordsplanerna utan att gråta.)

Istället kommer jag sammanställa forskningsresultat och tips om hur du kan förebygga psykisk ohälsa.

Numera behöver jag tid för att ta in information, tid att bearbeta innan orden kommer ut. Är du nyfiken på att veta mer om Insamlingsstiftelsen Natur och Hälsa finns det en hel del information här.

På den här sidan hittar du länkar till massor av artiklar om forskningsresultat och metoder.

Inom de närmaste dagarna kommer jag lägga upp korta filmklipp på instagramkontot andebark_odlar.

Bgnr 5433-9338

Läkare, professorer, behandlingsassistenter, sjukgymnaster, psykiatriker – det var många yrkeskategorier som samlades på Humlamadens rehab idag. Längst ner har jag lagt länkar till några av verksamheterna som var representerade.

Bakom stiftelsen finns det massor av kompetens. Vad som saknas nu är kapital för att lyfta frågan. Så den närmaste tiden får du ha överseende med att jag kommer tjata om stiftelsens bankgironummer – förhoppningsvis är det mer än vi som känner att bidrag till Stiftelsen kan göra stor skillnad.

Länkar

Grevegarden i Lidköping – trädgård

Stall Vita Villan på Kullahalvön – islandshästar

Vita Villan – ”Kan det sjuka – ser det friska” – Multimodal smärtbehandling

Humlamaden utanför Veberöd med hästar och hundar

Arkelstorps brunn – Hälsoträdgård

Folkuniversitetet i samarbete med Granliden – Hälsoträdgård

Alla ekonomiska bidrag till stiftelsen är välkomna!

5433-9338