Är du utomhus en timme om dagen?

Äntligen!

Vad jag saknat solen! Men idag var hon där – hela dagen! Och jag njöt – oj, oj, oj vad jag njöt. Först när jag cyklade till Bjuv för att ta tåg till Malmö. Alltså, att cykla är helt underbart – sååå mycket bättre än att sitta i en bil.

Sedan gick jag från Triangeln till psykologen och från psykologen till Centralen för att äta lunch med en väninna som jag inte träffat på nästan ett år. Eftersom tiden bara rann iväg följde jag henne tillbaka till arbetet för att tanka in ännu mer sol innan jag satte mig på tåget norrut.

Och solen sken när jag klev av tåget, låste upp cykeln och knäppte på hjälmen. Och det gjorde inte ett dugg att det var motvind – för jag njöt av varenda andetag, svängde in om cykelaffären och frågade Cykelhandlaren om vi inte skulle ta ett träningspass över Söderåsen. Och jo, det kunde vi!!!

In och byta till träningskläder och ut på hojarna igen. Himlen färgades först brandgul och sedan röd. Det var så vackert att jag bara var tvungen att stanna – gång på gång på gång. Och i mitt huvud fanns orden från samtalet med Patrik Grahn igår – hur viktigt det är med dagsljus VARJE dag – fastän himlen är grå. Titta gärna på filmklippet i slutet av inlägget.

Nu hoppas jag att fler sjukvårdspolitiker ska få upp ögonen för naturbaserad behandling vid utmattningsdepression. Förhoppningsvis kan den nybildade Insamlingsstiftelsen Natur & Hälsa bidra till detta. Men innan den kan komma igång behövs kapital – så jag tjatar om bg-numret igen.

Bgnr 5433-9338

Och vill du läsa mer om Insamlingsstiftelsen Natur & Hälsa hittar du massor av länkar i det här inlägget.

2 svar på ”Är du utomhus en timme om dagen?”

  1. Ja, det försöker jag alltid vara sen tiotalet år. Tid Ute Räknas brukar vi säga 🙂 Brukar bli lite cykling (vardagscykling eller mtb), lite promenader, svamplockning, paddling, odling med mera. Skidor och skridsko då och då. Igår natt årets första utenatt, det är de bästa nätterna.

    1. Superbra! Jag försöker också … men närdagarna är gråa är det lätt att missa. Utenätter är vi tyvärr dåliga på … sååå härligt!

Kommentarer är stängda.