#jagbokhandlar

Många frågar var det är bäst att köpa Oväsen. Mitt svar är via ett museum eller i din lokala bokhandel.

Signering av böcker i Mora akademibokhandel.

På min resa från Älvdalen till Skåne passade jag på att besöka akademibokhandeln i Mora, Falun, Gävle och Örebro. Ända sedan jag fick veta att Akademibokhandeln köpt i Oväsen i Älvdalen centralt har jag längtansfullt tittat på A i bokhyllorna, fantiserat om att Oväsen skulle stå där.

Och nu gjorde den det!

Och jag fotograferade varenda ställe.

Inför boksigneringen i Falun hade de köpt in extra många Oväsen i Älvdalen. Känslan när jag såg dem i hyllan var obeskrivlig.

Jag talade också med personalen – och det är en sorglig bild jag fick ta del av. Trots att flödet i sociala medier skvallrar om att bokläsandet ökar är det allt färre som handlar i bokhandeln. Det är så enkelt att handla via nätet – och jag förstår att det är ett bättre alternativ ur smittspridningssynpunkt.

I Falun finns Oväsen även på hyllan ”Lokal litteratur” där den står granne med Håkan Olséns vackra fotobok Skråväsen. (Det är Håkan Olsén som tagit mina pressbilder.)

Men om du inte är smittbärare eller i någon riskgrupp kan du hjälpa din lokala bokhandel genom att handla Oväsen i Älvdalen där. Visserligen kan du köpa den någon krona billigare på nätet – men kanske tycker du liksom jag att det är värt att betala de kronorna extra för att få behålla din lokala bokhandel.

Jag passade på att signera några exemplar – och berättade om intervjun i P4Dalarna. Då satte expediten upp de här skyltarna.

I Gävle hade de bara fått in två exemplar – jag köpte båda då mitt lager av böcker tagit slut på vägen (allt från kyrkobesökare i Orsa till hotellpersonal ville köpa när jag berättade om boken.)
På Akademibokhandeln i Örebro fick jag veta att de inom kort kommer halvera personalstyrkan eftersom antalet kunder minskat pga Corona. Det var här jag fick idén till digitala samarbeten (men mer om det när digitala moderatorer tagit fram en affärsmodell).

Därför blir jag extra glad om du berättar var du köpte din Oväsen. Tillsammans kan vi stötta bokbranschen.

Ok – nu blir det väldigt fel att lägga en länk till min webbshop – men jag gör det i alla fall (för det blir faktiskt dyrare att köpa en bok i min webbshop eftersom portot kostar 59 kronor – dvs totalt 269 kronor.)

** Här kan du köpa Oväsen i min webb-shop **

Ljusstakar i Porfyr och Garbergsgranit, plädar och lokalt mathantverk är bara några av de produkter du hittar på Dalarna design.

Fram till söndagen den 29 mars 2020 är det billigaste sättet att köpa Oväsen i Älvdalen via Dalarna Designs webbshop eftersom de har fri frakt på ordrar över 200 kronor. I vanliga fall betalar du 55 kronor i frakt för ordrar under 750 kronor. Priset för Oväsen hos Dalarna Design är 210 kronor.

Jag tillbringade en stor del av tisdagen på Dalarna design och blev imponerad av deras affärsmodell där de köper in produkter av lokala hantverkare och sprider dem i ett större område. Eftersom de stöttar det lokala näringslivet lyfter jag fram deras webb-butik.

** Här kan du köpa Oväsen tillsammans med hantverk från Dalarna **

Torbjörn Näs hade lovat leverera en bok till hårkonstnären Joanna i Våmhus. För att stötta hennes butik bytte jag tre böcker mot tre hårsmycken. Hårsmyckena kommer säljas via min webbshop efter att jag publicerat blogginlägget om Joanna på www.cyklat.se

I Akademibokhandeln, Porfyrmuseet och Fängelsemuseet är ordinariepriset 249 kronor, men under mars och april har Fängelsemuseet och Porfyrmuseet specialpriser.

På Porfyrmuseet kan du köpa två Oväsen för 399 kronor.

** Här kan du läsa mer om Porfyrmuseet **

På Fängelsemuseet kommer du inom kort kunna köpa Oväsen för 210 kronor.

** Här kan du läsa mer om Fängelsemuseet **

Tyvärr har alla boksigneringar ställts in – annars brukar Akademibokhandeln ha specialpriser i samband med boksigneringar.

Här ser du de tre hårarbeten som jag bytte till mig av Joanna. Det är ett väldigt tidsödande arbete och hennes kunder är huvudsakligen amerikanska turister. Hur det blir den här sommaren vet hon inte.

4 svar på ”#jagbokhandlar”

 1. Det är helt fantastiskt vad du lyckats åstadkomma!
  Det är en helt fantastisk bok <3

  1. TACK – och nu blir jag nyfiken. Berätta hur du upplever boken!!!!

   Trodde inte det skulle vara så fantastiskt att ta del av läsarupplevelser – men just nu vill jag nästan ge bort boken till hela världen för att få höra hur den tas emot. Som tur är har många bibliotek köpt in den.

 2. Det är helt fantastiskt att följa din bokresa! Och blir jätteinspirerad av ditt engagemang. HEJA HEJA hela vägen!

  Kram Malin

  1. TACK för allt pepp! Utan dig och ditt pepp hade det inte blivit någon bokresa – jag hade helt enkelt inte orkat. Alla negativa nyheter fullständigt dränerar mig.

   Tillsammans kan vi sporra varandra till att tänka om – se nya hållbara affärsmöjligheter. OCH vi kan ha fokus på hur vi kan hjälpa dem som behöver hjälp. Jag vet ju hur mycket digitala moderatorer betydde för mig. Så detta är mitt sätt att betala tillbaka. Jag ska ha ett möte med mitt förlag för att höra om vi kan ta fram något speciellt erbjudande generellt till museum för att hjälpa dem få intäkter genom att sälja Oväsen.

   kram

Kommentarer är stängda.