På vandring med Marit och Anna

Marit Norin, Älvdalen

Kusinerna Marit och Anna väljer mellan att erkänna och säkra en plats i himlen eller förneka och riskera att bli begravda i ovigd jord.

Det är baksidestexten på Oväsen i Älvdalen. Men nu kan du följa med en livs levande Marit Norin på vandring i de häxanklagades fotspår. Tack Maggan Moureau för att du skrev om evenemanget på ditt instagramkonto. (Hoppas kunna komplettera med några av Maggans fina bilder. Bilden ovan har jag fått låna av Marit Norin.)

Anna Vild är musikalartisten som ger liv åt Marit

Det som gör människan farligare än andra djur är hennes rädsla, girighet och längtan efter makt. När rädslan kommer blir hon trögflytande, som iskristaller. Fäster sig vid allt som kommer i hennes väg. Ju längre rädslan varar, desto större blir klumparna – tills de bär likt kravis.

Det är inledningen till boken Oväsen i Älvdalen. Hur föreställningen Oväsen i Älvdalen inleds får jag veta lördagen den 15 augusti då den har premiär i Billesholms Folkets park. Föreställningen blev klar i förra veckan och nu försöker vi få ihop några föreställningar när Anna Vild är i Skåne.

*** Här kan du köpa biljetter till den digitala premiären ***

Här hittar du höstens evenemang

Det blir inte många rader skrivna här på bloggen för det händer så otroligt mycket kring Marit och Anna just nu (men mer om det i framtiden). På min to-do-list finns att lyssna igenom den audioguide Anna Vild läst in, att titta igenom alla filmerna som hon gjort under sommaren samt gå igenom alla texterna på sidan www.trolldomsprocesser.se som släpps den 12 september. Och så håller jag på att sätta ihop olika paket som ska säljas via Kvinnohistorier inför den 17 oktober.

Kvinnohistorier

Det har varit fyra intensiva månader sedan jag debuterade som författare den 21 mars 2020. Coronakrisen tvingade mig att tänka utanför boxen när alla planer ställdes om. Det ledde till youtubekanalen Trolldomsprocesser och nätverket kvinnohistorier. När jag reflekterar ser jag storheten i det vi skapar tillsammans.

Litterär ledare – Helena Hansen

Min lektör Helena Hansen är litterär ledare i nätverket. Hon arrangerar kvinnohistoriska kvällsfikor med författarbesök och samordnar skrivkurser. Hon kommer även moderera zoomsändningen på premiären den 15 augusti. (Skriv en kommentar eller skicka ett pm till mig om du är intresserad av biljetter.)

På Helenas sida hittar du mer information om de olika skrivkurserna hon håller. Där kommer du även kunna köpa biljett till premiären via zoom.

På Helena Hansens hemsida hittar du flera kurser och workshops

Initiativtagare och ständig idéspruta

Japp, det är min roll i nätverket. Och så har jag min dotter som är den som förverkligar och binder ihop alla lösa trådar. Utan henne hade inte mycket blivit verklighet.

Nu ska jag försöka vara konkret och ge henne uppgifter så att hon kan uppdatera webb-butikerna. Inom kort kommer jag presentera olika paket för dig som gillar att skriva och läsa.