#AnnasDalaresa 1

Tittar på de sista två delarna av #annasdalaresa och får rysningar. Det Anna Vild skapat sedan i mitten av maj är helt magiskt. Det är fantastiskt att följa hur hon gräver sig ner i den förlorade historien och hur hon i de sista filmerna sammanfattar det som jag behövt flera hundra sidor för att gestalta.

Våra verk vävs ihop till en helhet. Liksom Oväsen i Älvdalen ska läsas sakta ska du ge dig tid att uppleva Annas filmer. Därför kommer jag dela en film i veckan här fram till september. Men innan du fått se sista delen av #annasdalaresa här på bloggen kommer Anna och jag ha hunnit med en Skåneresa – och kanske även en gemensam tur till Älvdalen. De resorna följer du bäst via våra instagramkonton.

*** Anna Vild på instagram ***

*** Mitt författarkonto ***

*** Du kan följa Annas Dalaresa på instagram #AnnasDalaresa ***

*** På #AnnasSkåneresa kan du följa planeringen redan nu ***

I filmen reflekterar Anna över

  • att häxanklagelser kunde drabba vem som helst (precis som coronaviruset)
  • avvisningens sår – att de anklagades för något de inte gjort och inte var. Ju mer de försvarade sig ju sämre blev oddsen för att de skulle bli frikända.
  • att många till slut tog på sig den skuld omgivningen la på dem.

Länkar vidare

Intervju med författaren Carina Karlsson på Ålands radio och tv

Programmet för minneseventet med länkar

Den 19 maj 2020 – till minne