Berättarkonsert ”Oväsen i Älvdalen”

Jodå, jag förstår att det är väldigt kort varsel att försöka arrangera berättarkonserten redan den 19 augusti på Österlen. Samtidigt borde det inte vara så svårt eftersom det inte behövs någon teknik. Anna Vild skapar en nerv genom att göra konserten unplugged och i det lilla formatet.

Presentation av berättarföreställningen Oväsen i Älvdalen

Så jag ger inte upp – jag vill verkligen att Oväsen i Älvdalen spelas på Österlen innan den färdas vidare till Dalarna. Jag vill att mina barn och föräldrar får möjlighet att se den – och så klart vore det fantastiskt om vänner från förr dök upp.

Så här beskriver Anna Vild berättarkonserten.

Berättarkonsterten är uppbyggd utifrån de tre dikter som delar upp boken ”Oväsen i Älvdalen” i tre delar. 

Konserten inleds med kulning samt en kort presentation av Anna Vild och vårt gemensamma mål – att ge de häxanklagade upprättelse.

Första delen av berättarkonserten handlar om häxprocessernas början i Europa och hur häxhysterin spreds till Sverige.

Du kan höra en del av prologen till Oväsen i Älvdalen här

”I andra delen av berättarkonserten besöker vi Älvdalen och träffar Marit Matsdotter. Varför startade ”det stora oväsendet” i Älvdalen? Vad kan vi lära oss av historien? Vilka samhällsstrukturer lever fortfarande kvar?”

”Efter ”Fly min väg” resonerar jag om parallellerna mellan då och nu innan jag läser ”Älven” ur Oväsen i Älvdalen. ”

I berättarkonsertens tredje del får du ta del av min bakgrund som showartist där en tuff bransch ledde till utmattningsdepression och hur jag musiken gjorde att jag kunde sluta med kortisonbehandling.”

Datum för föreställningen

12 september – Älvdalen

19 augusti – Gladsax

15 augusti – Billesholms Folketspark

15 augusti – digitalt via Zoom