Nya fåror

”Med förenade krafter kan nya fåror brytas, kartor ritas om”

Orden är hämtade från prologen till Oväsen i Älvdalen och inleder även min text Nya fåror i antologin Skiftet.

För mig var det viktigt att använda bloggtexterna från sommaren 2018 när jag brottades med dödsångest efter att ha fått besked om att ett födelsemärke innehöll malignt melanom. I efterhand kan jag se hur mycket den ångesten påverkade mig – och fortfarande påverkar.

I antologin Skiftet delar tretton författare med sig av iakttagelser, erfarenheter, insikter och framtidshopp, efter, under och inför skiften i livet. Baksidestexten lyder ”vi kan nog vara överens om att mänskligheten jus nu befinner sig i en av de största omställningarna någonsin.”

Av bokens tretton författare kan du träffa tolv på lördag.

Jag inleder kl 10

Maria Gabriella Lücke, Lina Lanestrand och Susanne Andersson finns med från Vattumannen i Stockholm kl 11 – 12.

Caroline Lifvenforth, Aita Päts, Anette Andersson, Nanna Aida Svendsen, Lillemor Groth, Yvonne Frank Månsson finns med från Siljans Måsar kl 15 – 16.

Klockan 16 – 16.30 ansluter Greta Bro och Ana Kuni från USA respektive Sydafrika. (Den enda som i nuläget saknas är Ylva Wegler.)

Här hittar du presentation av antologins författare.

Köp Skiftet här

Här hittar du dagens pressutskick

Kvinnohistoriers bokmässa är så mycket mer än antologin Skiftet – du hittar programmet här och på Kvinnohistoriers sida.

De närmaste dagarna kommer det inte några uppdateringar här på bloggen då det fortfarande är strul efter virusangreppet. Patricio Silva och hans kollegor på Crealevant fortsätter arbetet med att driftsäkra mitt digra material. Och jo – böcker har sina fördelar …