#enhållbarjul

Sedan 2018 har jag tipsat om hållbara julklappar här på bloggen. I år har jag tagit det ett steg längre och skapat digitala mötesplatser kring olika teman.

Förr brukade jag och min Syster ge varandra SPA-behandlingar. Dvs hon gav mig en SPA-behandling och jag gav henne och så träffades vi och avnjöt våra julklappar tillsammans.

Varför inte tänka likadant med de här paketen?

På kvällsfikorna träffas vi digitalt varannan vecka. Utveckla ditt skrivande har en gruppcoaching och en skrivworkshop i månaden. Författartimmen med Maria Bielke von Sydow kan ni använda tillsammans. I HELA VÄGEN ingår tre digitala träffar och diskussioner i en FB-grupp.

HELA VÄGEN

Antologin Skiftet är en vacker bok med många kloka tankar. Nu har vi satt samman ett julklappspaket med boken, en meditation med Anna Vild och ett utbildningsprogram om Helfolket fram till vårdagjämningen.

Efter att Anna släppt filmerna om Helfolket har intresset varit stort. Tillsammans med Marianne Norrthon startar hon nu ett utbildningsprogram.

Läs mer om HELA VÄGEN här

Res med Kvinnohistorier

Årets Kvinnohistoriska kvällsfikor börjar med temat resor – här hittar du programmet.

Det går att köpa prenumeration på kvällsfikorna via Helena Hansens hemsida. Men vill du även ge bort ett hårt paket kan du köpa boken som diskuteras den 17 februari – Manhattan Transfer av Katja Hvenmark Nilsson tillsammans med biljett till de första fyra fikorna. Vill du ge bort flera paket har vi tagit fram rabatterade priser som du hittar här.

Skrivkurser

På sidan har vi lagt upp flera olika paket med skrivkurser och skrivhandböcker, men det kommer jag skriva mer om nästa vecka.

Häxprocesserna

Först hade jag tänkt sätta ihop ett digitalt program till dem som köper Oväsen i Älvdalen – men sedan bestämde jag mig för att göra en julklapp till alla som är intresserade av häxprocesserna.

Eftersom jag och Alexandra Kronholm ändå ska göra research för kommande tidsresor har vi satt ihop ett program där vi besöker museum kl 15 varannan vecka. Att delta via zoom är gratis och samtalen kommer spelas in och läggas på youtube som ett komplement till sidan www.trolldomsprocesser.se.

Här hittar du böcker om häxprocesserna.

Oväsen i Älvdalen, Märket, Dödsblommeört och Där mörker möter ljus