Gynna pollinatörerna

humlor biologisk månfald

2014 bytte jag uppdragsgivare från klienter till humlor, fjärilar och småfåglar. Nu kan jag stolt presentera vad vi åstadkommit i Billesholm.

#biologiskamångfaldensdag

När: lördagen den 22 maj kl 10-15

Var: Billesholms Folkets park och Fjärilsängen vid TeamAlbert

kl 9 – 15 Sven Jönssons cykelaffär

Ska du köpa cykel – passa på innan 10 så kan du följa med Johnny Nilsson när han leder cyklingen till Fjärilsängen.

kl 10 Cykla med Friluftsfrämjandet Söderåsen

Samling vid entrén till Billesholms Folkets park. Johnny Nilsson från Friluftsfrämjandet leder cyklingen till Fjärilsängen. (Parkering vid Jens Billeskolan eller inne på gården vid påskliljorna)

kl 10 – 15 Kimber bigård

Hur kan vi gynna pollinatörerna? Kimber bigård delar med sig av tips och säljer honungsprodukter. (Vid lindallén mitt emot Cykelaffären)

kl 10 – 12 Hur kan cykling skapa biologisk mångfald?

Besök Fjärilsängen där medlemmar från Naturskyddsföreningen Söderåsen, svarar på frågor om den biologiska mångfalden i det nedlagda dagbrottet. Banchef Mats Karlsson, TeamAlbert MTB, fortsätter byggandet av den nya Endurobanan och finns tillgänglig för att svara på frågor om TeamAlbert MTB.

kl 11 – 13 Korvgrillning vid Fjärilsängen

Friluftsfrämjandet Söderåsen säljer grillad korv och vårrullar.

kl 11 – 15 Belinda Wigerfelt

Besök den gamla puben i Billesholms Folkets park där Belinda Wigerfelt inrett blomsterbutik med åkerbruk (max 6 personer i butiken samtidigt). Sista helgen med självplockning av tulpaner.

kl 13 – 15 #skogensjunger med Andebark

Författaren Annika Andebark berättar om klimatångesten som ledde till att Cykelaffären köpte dagbrottet Norra Albert, till Tidsresebyrån och kampanjen #skogensjunger. Trädgårdsvandring och högläsning. Efter trädgårdsvandringen öppnar bokbutiken.

Upplev Billesholm via Fjärilsturen

På sidan Upplev Billesholm har vi tagit fram en lättcyklat tur på grusväg som passar hela familjen. Packa matsäck och för en heldag i naturen.

*** Här hittar du Fjärilsturen ***

*** Via TravelShop kan du hyra cykel i Billesholm ***

Läs mer

Den 17 maj 2018 fick jag besked om Malignt Melanom – i antologin Skiftet har jag skrivit om hur dödsångesten ledde till klimatångest.

Vad är priset för tystnad, ren luft och friskt vatten? (181027)

Tips på växter för biologisk mångfald (181204)

Vad är priset … ? (201107)