#biologiskamångfaldensdag

1993 instiftade FN den biologiska mångfaldens dag och sedan år 2000 är det den 22 maj som används för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. I Billesholm har vi förlagt aktiviteterna på flera olika platser för att hålla avstånd. Med cykel tar du dig enkelt runt.

*** UpplevBillesholm – förslag på cykelturer ***

Program i Billesholm – kl 9-15

9-15 Öppet i Sven Jönssons cykelaffär

9.30-15 Kullabygdens delikatesser finns på plats för försäljning av skånska charkuteriprodukter.

10 Samling vid entrén till Billesholms folkets park för gemensam cykling till Fjärilsängen under ledning av Johnny Nilsson, Söderåsens Friluftsfrämjande

10-12 Kurt Månsson och Lars-Bertil Nilsson från Söderåsens Naturskyddsförening finns vid Fjärilsängen och svarar på frågor om en av Skånes viktigaste biotoper för biologisk mångfald.

10-12 Mats Karlsson, TeamAlbertMTB arbetar med nya spår och berättar hur cykling kan främja biologisk mångfald.

10-13 Friluftsfrämjandet Söderåsen säljer korv och vårrullar vid Fjärilsängen

10-15 Kimber bigård delar med sig av inspiration till hur du kan gynna pollinatörerna

10-15 Grejor och sånt har besök av Tittlires betong m fl.

11-15 Belinda Wigerfelt har öppet i blomsterbutiken med självplockning av tulpaner och försäljning av glass från da Aldo.

13 Samling vid entrén till Billesholms Folkets park för trädgårdsvandring och berättelsen om hur malignt melanom övergick till klimataktiviteter. Efter trädgårdsvandringen har jag öppet i bokbutiken där vi dagen till ära fått in Vilda Barbro – en nyutgiven barnbok.

Kombinera gärna programpunkterna med cykling längs Fjärilsturen på Upplev Billesholm.

*** På Biologiska mångfaldens dags hemsida hittar du fler aktiviteter ***

Där finns även tips på aktiviteter du kan göra med familj och vänner.

Låten Skogen

På gymnasiet skrev jag en filosofiuppsats med titeln ”Människans förtryck av djuren”. Dessa tankegångar har fortsatt prägla mitt skrivande och resulterade i låten Skogen med Anna Vild och Andreas Magnusson som släpptes den första maj i år.

*** Läs mer om #skogensjunger här ***


Med anledning av folkhälsomyndighetens restriktioner hålls inga fysiska livekonserter eller föredrag. Istället bjuds det på digitala föredrag och konserter. Klockan åtta i morgon kväll kommer jag sitta klistrad vid datorn när det är premiär för Anna och Andreas film om #skogensjunger.

*** Här hittar du hela programmet för live-sändningar ***

Länkar

Här hittar du fler länkar om biologisk mångfald