Kvinnohistorier den 16 oktober 2021

Den 16 oktober 2021 arrangerar Kvinnohistorier den trejde bokmässan. Vi hoppas att fler skall vilja lyfta Kvinnohistorier den 15-16 oktober 2021. Därför introducerar vi #kvinnohistorier211015 och #kvinnohistorier211016

*** Varför den 15 oktober? ***

Välkommen att arrangera en guidning, en berättarkväll, en boksignering, en högläsning – ja, vad som helst där du lyfter fram kvinnohistorier på något sätt. Du är varmt välkommen att kommentera och länka till DINA event så delar jag dem här i inlägget i måna av utrymme.

Digitalt håller vi på att ta fram ett program som ska inspirera till samtal. Det kommer upp på Kvinnohistorier i slutet av månaden, men jag kan redan nu avslöja några av programpunkterna.

Redan nu kan jag dock avslöja de medverkande och några av programpunkterna.

Vad är kvinnohistorier?

Helena Hansen är min lektör och stora inspiratör och en av Kvinnohistoriers initiativtagare. Den 16 oktober kommer hon moderera samtal om sitt favoritämne – genusmedveten text. En av gästerna är Litteraturkanalens grundare, dokumentärfilmaren Michaela Hennig.

Vem är Helena Hansen?

Vad är Litteraturkanalen?

Manligt och kvinnligt – hur skapar vi en balans?

I podden Cirkeln har Kicki Westerberg diskuterat balansen mellan manliga och kvinnliga energier. Andra ord för detta är yin och yan eller feminint och maskulint. Jag har kallat det cirkulärt och fyrkantigt.

Kicki Westerberg kommer moderera samtal på temat.

Klicka här för att lyssna på podden Cirkeln

Hur får vi syn på dolda samhällsstrukturer?

Den 9 oktober släpper Lotta Persdotter sin andra roman om kvinnohistorier. Vi kommer diskutera hur vi genom att ta del av historien kan förstå nutida samhällsstrukturer.

Läs mer om Lotta Persdotter

vad är Judgement detox?

Hälsocoachen Malin Lundskog är aktuell med den skönlitterära romanen Mariannes Mirakel. Hon driver även Skriverier med Malin och Cilla samt Min perfekta kropp.

Om du redan nu vill ta reda på vad Judgement detox är kan du redan nu lyssna på ett poddavsnitt om ämnet som du hittar genom att klicka här.

Du hittar länkar till Malin Lundskogs poddar på hennes hemsida

2 svar på ”Kvinnohistorier den 16 oktober 2021”

  1. Ska bli så kul OCH känns så viktigt att vara en del av detta! Ser fram emot både härliga och ärliga kvinnohistorier 🙂

    1. TACK – så glad för att du är med! Detta är ju verkligen dina områden!

Kommentarer är stängda.