Hållbarhetsdagen

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Sedan 2014 har jag ägnat min tid åt att skapa en plats för biologisk mångfald. I helgen stod det klart för mig att jag måste sluta kämpa, sluta dra igång en massa projekt, sluta inspirera.

Jag insåg också att jag älskar att stå framför kameran. Sedan tidigare vet jag att jag går igång av att prata inför andra. Och på lördag kommer jag fortsätta göra saker jag älskar. Men jag kommer också lämna över platsen vi skapat för andras aktiviteter och skapande.

*** Här hittar du programmet för lördagen den 11 september kl 9.30-15 ***

Observera att samlingsplatsen är flyttad till sista linden i allén till Triasträdgården efter uppmaning från styrelsen i Folkets park om att det är förbud att parkera framför entrén till Folkets park.

För vi har faktiskt redan skapat något – en besöksdestination som inspirerar till hållbarhet. Här finns fyra verksamheter med hållbarhetsinriktning. Kanske blir det inga fler aktiviteter, kanske dyker det upp någon som vill vidareutveckla aktiviteter på platsen.

Oavsett vilket intalar jag mig att ett nytt kapitel börjar nu. Att det är skrivande och Kvinnohistorier som är mitt fokus. Trädgården är min kreativa lekstuga.

Sven Jönssons cykelaffär AB – öppet kl 10-15

Cykling är ett klimatsmart transportsätt. I cykelaffären finns även ett stort utbud av renoverade, begagnade cyklar. Och kanske viktigast av allt – en fullserviceverkstad som gör att din cykel kan rulla i många, många mil och år.

Belinda Wigerfelt AB – öppet kl 11-15

Snittblomsodling i säsong.

På instagram hittar du en film från Belinda Wigerfelts butik.

Belinda Wigerfelts hemsida

Team Albert MTB – öppet för icke medlemmar kl 14-15

En av Skånes häftigaste MTB-banor som funkar hela året (här kan vi spara koldioxid genom att göra häftiga äventyr på hemmaplan istället för långa resor.)

Här kan du läsa mer om TeamAlbert MTB

Kvinnohistorier – bokbutiken öppen kl 12.30-14

Här skapas digitala bokevent – nästa evenemang är den 15-16 oktober – i kombination med en outletbutik i Triasträdgården.

Här hittar du Kvinnohistoriers webb-butik