Insamlingsstiftelsen Kvinnohistoriers nya styrelse

Den 28 oktober 2022 valdes en ny styrelse i Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier. Endast jag och Yvonne Frank Månsson var fysiskt närvarande på Moderna Museet (där Hilma af Klints utställning pågår). Kicki Westerberg och Malin Lundskog var närvarande digitalt.

Samtidigt som vi valde den nya styrelsen växte en gigantisk regnbåge framför Moderna museet.

Kicki Westerberg, ordförande

… med ekonomiskt sinne i Dalarna

Den 15 augusti 2018 startade Kicki Westerberg FB-gruppen Mogna Bloggare tillsammans med Malin Lundskog.

Kicki hade liksom jag ändrat väg i livet. Så här beskriver hon det på sin blogg;

En mycket tidig morgon i februari 2016 bestämde jag mig för att stiga upp, åka till kontoret och säga upp mer än 60 kunder. Min lönsamma och stabila verksamhet som revisor gav mig många bitar. Ett bra kontor, medarbetare, lönsamma tjänster, möten med kunder och frihet som egen företagare sedan 20 år.
Men ibland är det inte allt.
Beslutet hade vuxit fram under några år när jag började min utbildning inom coaching & NLP. Det som började som en känsla i magen och en odefinierad tanke som växte sig allt starkare.
Vem är jag, egentligen. Vilket är mitt syfte, mer än att göra deklarationer….
Vad är det jag brinner för?
Och när är det min tur…

Nedan kan du läsa mer om Kicki Westerberg via länkarna

Blogg

Instagram

FB

TikTok

Poddcast Cirkeln, med samtal om vad som är verkligen, verkligen viktigt

Kvinnohistoriers bokmässa oktober 2021

Malin Lundskog, Kvinnohistorier förenar

… vass kommunikatör på västkusten

Malin Lundskog bytte livet som kommunikatör till ö-liv med hummerfiske och krog. Dessutom driver hon två poddar, är författare och föreläsare. Så här beskriver hon föreläsningarna på hemsidan.

Med glimten i ögat, expertkunskap och livets erfarenheter bjuder jag på inspiration, motivation och igenkänning i mina föreläsningar inom hälsa, mitt författarskap och modet att följa sina drömmar och bli vän med sin inre kritiker.

Länkar

Blogg

Instagram

Facebook

FB – Glad fri stark

Tiktok

Podden Skriverier med Malin och Cilla

Podden Min perfekta kropp (senare Mitt perfekta liv)

Kvinnohistoriers bokmässa oktober 2021

Yvonne Frank Månsson, Kvinnohistorier Förlag

… med förlag i Ystad och bopålarna i Blekinge

När jag år 2019 råkade läsa om antologin Skiftet såg jag en möjlighet att få skriva om hur hudcancern ledde till klimatångest och förändrade mitt liv. Det var så jag kom i kontakt med Yvonne Frank Månsson.

Det blev naturligt att samarbeta med förlaget Siljans måsar i samband med Kvinnohistoriers andra bokmässa hösten 2020. Yvonne Frank Månsson är Kvinnohistorier Förlags första förläggare.

Så här beskriver Yvonne Frank Månsson hur hon startade förlaget Siljans Måsar 2008.

Fröet till förlaget såddes vid Siljan i Dalarna en kall oktoberkväll, 2008. Det var en magisk afton med andlig närvaro, där skrivandet tog form, vilket finns beskrivet i vår första andliga bok ”Ljus från Norr”. Bokförlaget drivs av Yvonne Frank Månsson, egen företagare sedan 80-talet, Kreativ Producent, Utlandskorrespondent, föreläsare och författare. ”Siljan” i namnet står för naturens kraft och skönhet och ”Måsar” för det inre, subtila perspektivet – den andliga budbäraren.

Förlaget har sitt huvudkontor med lager i Ystad, kontor i Pukavik, Blekinge samt våra böcker på Vattumannen, i Stockholm. Distribution via Stjärndistribution, Publit, Axiell Media och Bokinfo.

Länkar

Hemsida

FB

Instagram

Tiktok

9.25 in i filmen kan du lyssna till Yvonne Frank Månsson

Annika Andebark, Kvinnohistorier Filmfond

… idésprutande jurist i Skåne

Från nu är min roll i stiftelsen att leda Kvinnohistoriers Filmfond tillsammans med Simon Kölle från Tulpa Creatives.

I januari 2023 planerar jag åka på en insamlingsresa från Gävle till Dalarna där jag håller föredrag till förmån för filmfonden. För att inte åsamka Insamlingsstiftelsen kostnader kommer insamlingen ske via Insamlingsstiftelsen UpplevBillesholm. Ange ”Filmfond KvHi” på inbetalningen så går pengarna till inköp av andelar i filmatiseringen av Oväsen. Andelarna överlämnas till Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier och framtida avkastning från filmen kommer gå in i nya filmprojekt som lyfter fram Kvinnohistorier.

Bg: 5820-7754 (ange Filmfond KvHi)

Swish: 123 585 7081 (ange Filmfond KvHi)

Länkar

Om Annika Andebark

FB författarsida

Instagram författarsida

Tiktok (inspirationsklipp för mitt skrivande)

Youtube

Mer om Kvinnohistorier

Kvinnohistoriers hemsida

Instagram

FB-grupp

Youtube

Om häxprocesserna

Hemsida

FB-grupp

Youtubekanal