Kvinnohistoriers Filmfond

*** Tidsresebyrån ***

*** Kvinnohistorier ***

Det finns så många olika sätt att resa i tiden – ett är genom film.

Under 2022 startades Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier där ett av benen är filmfonden som jag ansvarar för. Vårt första projekt är att samla in pengar för filmatiseringen av min debutroman Oväsen i Älvdalen.

Filmmanuset är klart och produktionsbolaget söker nu finansiering för att komma igång. (Har du större belopp att investera kan du kontakta Tulpa Creatives som du hittar här.)

Vill du hjälpa till att arrangera insamlingar till filmfonden?

Under vecka 3, 46-48 finns jag tillgänglig för föredrag till förmån för filmfonden. Kanske vill din förening att jag kommer och berättat om häxprocesserna. Istället för arvode kommer vi överens om en gåva till filmfonden (om ni kan bjuda mig på mat och husrum så svarar jag själv för reskostnader).

Varför en filmfond?

Sedan hösten 2020 har jag försökt sätta mig in i filmvärlden. Vad jag har förstått är det den tidigare finansieringen som avgör vilka filmer som skapas. Genom att filmfonden blir delägare i filmen Oväsen skapas förutsättningar för att gå in i andra projekt som lyfter upp Kvinnohistorier. (Ja, jag är övertygad om att filmen Oväsen kommer bli en ekonomisk framgång.)

Vill du investera i filmen Oväsen?

Tveka inte – kontakta produktionsbolaget Tulpa. Just nu tar de in finansiering för fas tre. Du hittar mer info här.