Med en gemensam vision blir resultatet större än summan av delarna

Till skillnad från Söderåsdagen gick allt med enkelhet när Suzanne Gadd och Hans Klaive skapade DinoHoj. De lyckades få med både Billesholmstraktens hembygdsförening och Bjuvs gruvmuseum.

På pilotturen (som blev två pga det stora intresset) cyklade de 60 deltagarna från Billesholm till Bjuv och vidare till Norra Vram. Vid de fyra stoppen bjöds genuina berättelser och något ätbart.

Suzanne Gadd utvecklar cykeldestinationer nationellt och såg Billesholms potential som cykeldestination.

I höst har jag fördjupat samarbetet med Leif Thörnqvist från Billesholmstraktens hembygdsförening. Just nu håller vi på att dokumentera Gunnarstorps historia på youtube. I vinter tänkte vi fortsätta med att testa mat från hans mors kokbok.

Enligt mig är den destination mest hållbar som kan utnyttja befintliga resurser.

I gruvmuseet i Bjuv finns redan dinosauriespår och växtfossil. Billesholmstraktens hembygdsförening har en rekonstruktion av en gruvgång samt kartor om de olika gruvorna. Nu handlar det om att paketera befintliga resurser och skapa bokningsbara event kring dessa.

Idéerna är många, men innan vi berättar om dem ska vi lägga en gemensam plan som är rimlig att realisera samtidigt som vi levererar upplevelser av hög kvalitet.

Här kan du höra ett hopklipp av den radiointervju som gjordes med mig, Mats Karlsson och Leif Thörnqvist den 12 oktober 2023.