Tack Patricio Silva

OBS – under bearbetning

Det här inlägget tillägnar jag en person som nog inte förstått hur viktig han blivit i mitt liv.

Patricio Silva en digital kreatör med 30-års erfarenhet av webb och e-handel. En begåvad musiker och en av de finaste människor jag mött.

Sommaren 2020 presenterade Bengt Fellbe mig för Belinda Wigerfelt och Patricio Silva. Belinda sökte en plats att odla ekologiska snittblommor i säsong. Hennes man Patricio var med för att titta på platsen.

Vi gick in i Folkets park där jag berättade om dinosauriefynden och vad forskarna från Uppsala haft för idéer. Utifrån detta gjorde Patricio en skiss som han så småningom visade för Folkets parks styrelse.

Patricio hade tid över eftersom många av hans uppdragsgivare dragit sig ur kommande projekt pga covid. Han erbjöd sig att tillsammans med Alexandra Kronholm utveckla Söderåsdagen.

För min del var sommaren 2020 hektisk. De stora utgrävningarna ägde rum och forskarna bodde hos oss. Dessutom jobbade jag intensivt med att bjuda hit offentliga aktörer för att de skulle få se potentialen i fynden. Jag drog igång möten med kommunfolk, arrangerade guidningar där Vivi Vajda ställde upp gratis, arrangerade ett möte för politiker och tjänstemän där Grzegorz och Martin ställde upp gratis. Dessutom hade jag debuterat som författare den 21 mars och tillsammans med Anna Vild arrangerade jag en turné där vi kläckte idén om en Tidsresebyrå för att dinosaurierna skulle ge skjuts åt tidsresor till häxprocesserna. Patricio och Alexandra nappade på idén och tillsammans byggde vi upp sidan Tidsresebyrån. Vi testade även att arrangera en cykelresa till Söderåsen med övernattning på Klåveröds vandrarhem.

Här lärde jag mig att min egenskap att som en amöba fylla ut där det behövs inte funkar när det gäller att arrangera saker. Jag vill mycket mer än jag har ork till och vad mina erfarenheter gör det rimligt att genomföra.

Nåväl, tidsresor genomfördes både i Folkets park, på Österlen, i Älvdalen och i Stockholm. Den sista tidsresan jag gjorde tillsammans med Anna Vild ägde rum på Ales stenar vårdagjämningen 2021. Vårt samarbete avslutades sommaren 2021.

Under den här tiden visade Patricio Silva sin breda musikaliska talang. Han fixade event (både fysiska och digitala), producerade musik (där jag fick vara med i studion och sätta sista touchen – så häftigt), skapade webb-sidor. Ja, han visade prov på en aldrig sinande kreativitet inom alla områden.

I Stockholm bjöd jag in Andreas Magnusson till tidsresan. Under ett helt dygn hängde han tillsammans med oss på Freys hotell. Det blev en spontan solosång i Katarina kyrka och jag såg hos honom en stor artist. Sedan sommaren 2018 hade vi haft kontakt via sociala medier, men den här helgen handlade diskussion om hur kulturen kunde bli en del av klimatrörelsen.

I november 2020 kom Andreas Magnusson med tåg till Bjuv för att spela låten Skogen. Här läser han en del av det tal han tidigare hållit för den internationella organisationen Grand mother. Även denna låten är producerad av Patricio Silva.

Tillsammans kläckte vi idén om ett låtsläpp som kombinerades med samtal om Skogen. Än en gång imponerade Andreas – nu som moderator. Idag bokas Andreas Magnusson flitigt som moderator, han håller föredrag och har även uppträtt inför stora publiker i det som nu är Climate Live, där han är en av ledarna.

I min värld hade inget av detta blivit utan Patricio Silvas professionella projektledning.

Patricio är inte den som står i rampljuset, men i skuggorna är det han som styr upp. Han har en mycket spännande idé kring dinosaurierna och det är min förhoppning att vi ska hitta finansiering för att kunna förverkliga den.