Vill du testa nästa års cykelpaket?

I september 2018 förvärvade Jönssons cykelaffär ett nedlagt dagbrott som visade sig innehålla världsunika dinosauriefynd. Sedan dess har jag försökt få andra att förstå fyndens potential som grund för en destination.

2023 arrangerade Suzanne Gadd och Hans Klaive Billesholms första cyklande tidsresa – DinoHoj. (Resan kan bokas via Kladdohoj och skräddarsys då för grupper.) Sedan dess har de varit mina mentorer medan jag försökt hitta mitt sätt att förmedla Söderåsens historia. Nu tror jag att jag hittat det!

I juli kommer jag testa olika ”produkter” inför sommaren 2025. Som ett led i detta letar jag en familj/kompisgäng som vill besöka Billesholm valfria dagar vecka 30 och utvärdera programmet.

Boende

Pilotresenärerna får tillgång till egen lägenhet med tre rum och kök på ovanvåningen. Det finns ett rum med dubbelsäng. De andra två rummen möbleras efter eget tycke, men det finns en madrass (1,80*2 meter), en säng (0,90*2 m) och en våningsäng med en madrass, men där man kan använda stolsdynor som madrass i ovanbädden. Dessutom finns det stora golv för den som vill ligga på luftmadrass. Lägenheten användes av dinosaurieforskarna mellan 2018 och mars 2022 när vi upplät lägenheten till familjen Ikonnykova från Ukraina som bodde här i ett år.

Program

Som du ser är det ett brett program så det krävs att du har tålamod att delta i barnföreställningar och klara av cykla flera mil på elcykel. Under respektive rubrik har jag lagt in filmer som hjälper mig att ta fram de olika turerna. Varje tur kommer filmas för att användas i nästa års kommunikation.

Efter varje tur vill jag att du fyller i en utvärdering. Dessutom kommer jag filma ett utvärderingssamtal efter att vi genomfört hela resan. på söndagen.

Tisdag kl 14-16 (bokningsbart event som du hittar här)

Familjen Skånesaurus

Onsdag kl 14-16 (öppet event som du kan läsa mer om här)

Häxans nyttoväxter

Plantskola om växtkommunikation med Anette Johansson

En stor inspiratör när det gäller framtagandet av eventet är Annika Christensen som 2021 arrangerade utställningen Odla hälsa på Sofiero.

Vi kikar även in i Belinda Wigerfelts snittblomsodling.

Torsdag kl 10-16 (skräddarsys för grupper)

Tidsresan till Trias

Vi cyklar elcykel från Cykelporten till Norra Vram där vi fikar med Leif Thörnqvist och får veta mer om traktens gruvhistoria. Därefter cyklar vi till Gruvmuseet i Bjuv (öppet kl 13-16). Ta med eget lunchpaket.

Fredag kl 10-? (skräddarsys för grupper)

Mitt Söderåsen

Med elcykel tar jag dig med på en resa där du får uppleva mina smultronställen på Söderåsen. Efter min genomgång fortsätter du utforska Söderåsen på egen hand.

Vi träffas vid dinosauriesjön på kvällen för grillning och förhoppningsvis bastubad.

Lördag (du kan hyra cykel via Söderåsen MTB eller TravelShop)

Söderåsen på egen hand

Med elcykel kan du ta dig till Ekeby, Nyvångs gruvmuseum, Nackarps dalen eller Skäralid för att på egen hand utforska mer av Söderåsen och det skånska gruvbältet.

Nedan hittar du tips på vad du kan göra på din ”lediga lördag”.

Söndag kl 9-? (bokningsbart event som du hittar här)

Skånska krig

Vi börjar dagen med att studera gamla kartor där jag berättar om våra cykelturer i nordvästra Skåne. Sedan cyklar vi tillsammans med Cykelhandlaren till friluftsmuseet Ingeborrarp där Anette Johansson leder workshops på temat växtkommunikation.

Intresserad av att vara testpilot?

Skriv ett mail till mig på andebark@gmail.com där du berättar vilka du vill resa med och varför just du kommer bli en bra ambassadör för Billesholms tidsresor.

Jag förbehåller mig fri prövningsrätt att utse årets tidsresepiloter.

Lämna ett svar