Att hjälpa

20120128-074209.jpg
Aj, aj, aj vad rygg och axlar ömmar. Jag var hos min massör, Benny Yngve, i Hammenhög igår. Min vänstra axel har varit stel ett bra tag och han hittade en massa spända muskler. Diskuterade anledningen och kom fram till att det är smartphonens fel. Morgon och kväll brukar jag ligga i sängen och läsa artiklar som länkats upp på FB, skriva blogginlägg. Har svårt att sluta med det så jag ska försöka hitta mer ergonomiska ställningar.

Mycket av mina tankar handlar just nu om organisation och kommunikation. Egentligen relaterar båda till vårt ledord hjälpa. Hur skapar jag en organisation som på ett kostnadseffektivt sätt hjälper jurister bli superduktiga advokater. Jag kan konstatera att det gångna året inte skulle gått ihop ekonomiskt om jag skulle haft lön för alla timmar jag lagt ner. Måste tänka några rundor till.

Sedan funderar jag mycket på hur jag ska nå ut med information om juridik via sociala medier. Jag ser så många människor som blir förlorare för att de inte kände till reglerna. Jag vill hjälpa dem förstå juridiken – bli medvetna om vad den får för konsekvenser för dem.

För att de ska ta till sig budskapet i förebyggande syfte tror jag att juridiken behöver göras mer lättsam och rolig.

Det är så skönt nu när Henriette börjat. Jag kan tala med henne om mina tankar och sedan är vi två som processar. Vi får se vad det blir av det hela.