Barnahuset nordöstra Skåne

Under några veckor framöver kommer jag berätta lite mer om polisutredningar där barn är inblandade. Jag kommer även låta åklagare och utredare få komma till tals. Förhoppningsvis hjälper det till att sätta fokus på utredningar av brott mot barn. Vem vet – kanske kan det bidra till att vi även får ett Barnahus i Ystad?

I fredags besökte jag Barnahuset i Kristianstad. När projektet Barnahuset nordöstra Skåne startade 2010 hanterades 160 ärenden per år. Antalet ärenden stiger. 2011 behandlades 188 ärenden.

Det är lätt att fokusera på antalet åtal eller behandlade ärenden. Själv tror jag att det viktiga är barnens upplevelse av kontakten med polisen.

I maj 2012 skall projektet avslutas. Det är min förhoppning att det får fortsätta – för det här är en så viktig del i rättssystemet!

Nästa inlägg i inläggsserien om Särskilt Företrädande för barn läser du här>>

Barnahuset känns familjärt med leksaker i väntrummet. 20120214-082150.jpg