Hjälpsamhet (LUT del 14)

Oj, vad hösten sprang iväg. Här kommer några av de utlovade citaten från Ledare utan titel, av Robin Sharma.

Minns ni den tredje lektionen -”Ju djupare relation desto starkare ledarskap”?

Ordet att minnas var HUMAN. Jag citerar boken.

”H:et står för hjälpsamhet”. Som jag förklarade tidigare handlar företagande till stor del helt enkelt om att vara genuint hjälpsam. En av de mest effektiva idéerna jag kan ge dig för att hjälpa dig nå mästarklass i ditt ledarskap är att alltid göra mer än du har betalt för.. Det du får är alltid en direkt funktion av vad du ger. Hur många gånger har du inte gått in i en butik eller en restaurang och verkligen önskat att människorna som arbetade där var riktigt, riktigt hjälpsamma? Det är så ovanligt. De flesta människor har fastnat i ett slags dvala. De har blivit avtrubbade av att ständigt se kunder som kommer in genom dörren att de har börjat ta dem för givna. De har glömt att de har levande människor framför sig – och en människa som i grund och botten är den som ser till att de har mat på bordet varje kväll. Hjälpsam är ett enkelt ord, som är så oerhört starkt om du införlivar det på dna-nivå för att det ska genomsyra ditt sätt att arbeta och leva inifrån och ut. Var hjälpsam. Nej, bestäm dig för att bli den mest hjälpsamma människan du känner”