Om stress och syn – från en annan Annika

Ja, det är mycket klokskap jag fått del av den senaste tiden. Annika Olsson skickade nedanstående meddelande. Det är ett fåtal meddelanden jag svarat på – men just när det kom fanns tid och ork.

Annika Olsson är en fantastisk fotograf som delar sina bilder på FB. Det väckte en idé och jag frågade om hon inte skulle vilja gästblogga här. Jag har förstått att många som är sjukskrivna läser på den här sidan. Annikas erfarenheter skulle kunna hjälpa andra.

Hej Annika.
Det här sambandet har jag aldrig tänkt på förut. Men faktiskt när jag drar mig till minnes så stämmer det på mig. Jag har ganska mycket närsynthet med en styrka på -6, för högt tryck i ögonen och nu även börjat få använda läsglasögon..Jag har alltid haft besvär med min syn … från och till. Om jag nu tänker tillbaka på mitt liv så infaller dessa problem faktiskt med väldigt stressiga och traumatiska saker som hänt i livet.
Jag vill inte tynga dig med att närmare gå in på mina problem i livet, men det var i ett sådan här fall som jag även fick besked på att jag hade glaukom (en ögonsjukdom). Jag blev då skräckslagen och trodde att jag skulle bli blind. Detta blev början till mitt fotograferande. Jag ville liksom se och föreviga allt vackert som fanns runt mig, Samtidigt blev min koncentration av naturen till en läkande process av min själ. 
Jag vill ge dig ett råd att hämta krafter från naturen och försöka njuta av ”det lilla” och av stunden.
Ett annat tips som jag själv mår bra av, är att en kvart om dagen göra avslappningsträning. Tex Lars-Eric Uneståhls CD. Jag har den och kan bränna den till dig om du vill prova. Man tränar upp sin förmåga att kunna slappna av muskulärt och mentalt och man tränar även upp sin självbild och målbild. Det är sköna minuter med fullständig vila.
Var rädd om dig Annika och fyll dig själv med orden ”jag är värdefull”.
Kramar från en annan Annika

Tack Annika för din kommentar! Det var ord som berörde!!!

Tack!

Det där med avslappning gjorde jag en hel del förr. Dags att ta upp det igen.

Systemkamera är redan beställd – kommer nog innan helgen. Naturen har varit min medicin i många år.

Det är många som skrivit och uppmanat mig fortsätta blogga. Dina ord var så värdefulla för mig. Får jag lägga dem på min blogg – för jag tror de kan hjälpa andra.

Antingen kan jag skriva att meddelandet är från dig eller skriva anonym. Är det ok?

Än en gång – tack för ditt engagemang – och ja, jag hör kanske av mig om det där med cd.

Kram!

Åhh vad roligt med systemkamera. Jag önskar dig lycka till med fotograferandet såklart.
Javisst får du lägga min kommentar på din blogg och det är helt ok att du skriver ut mitt namn.
Jag har nyss gått en utbildning i mental träning och jag brinner lite för det här med tankens kraft, att fylla sig själv med postiva ord så de lagras i vårt undermedvetna.
Bara hör av dig Annika om du vill ha skivan, den är riktigt bra tycker jag, och särskilt självbildsträningen stärker.
Kom ihåg att du är unik och värd att älskas precis som den du är.
Kram.

Åh, vad intressant med tankens kraft! Om du vill får du gästblogga på min sida. Den senaste veckan har antalet läsare stigit massor. Många hör av sig och berättar hur viktig min blogg blivit. Du kan få behörighet att skriva inlägg och dela bilder. Vem vet – det kanske öppnar nya möjligheter för dig med.
Kram

Din blogg fyller säkert ett väldigt viktigt syfte för många människor.
Idag ställer vi så många krav på oss själv och rusar blint fram i tron att pengar, makt och framgång är likamed lycka. I denna hets blir allt fler utbrända och sjuka. Jag tror att det är trösterikt för männsikor att inse att de inte är ensamma i sin situation.
Jag är ingen van bloggare, men jag kan tänka mig att skriva någon gång när inspirationen flödar.

Samla nu krafter Annika – genom alla dina sinne … smaker, dofter, beröring, synintryck … och andas lugnt med djupa andetag ända ner i magen.
Kram.