Hälsa

IMG_0044

I slutet av februari 2012 drabbades jag av en influensa som aldrig ville ta slut. Den följdes av infektioner, förkylningar och många märkliga komplikationer. Så här i efterhand inser jag att det var kroppens signaler att jag borde sakta ner, ta hand om mig själv. Då såg jag inte någon möjlighet till det. Ju mer jag fick att göra – desto svårare hade jag att skilja på vad som var viktigt och oviktigt. Ständiga sjukdomar var en starkt bidragande orsak till utmattningsdepressionen.

Icke-våld är ett viktigt ledord i ashtangayoga. Icke-våld handlar även om att ta hand om sig själv.

Sanna Anandala övertygelse om kostens betydelse har inspirerat. Idag äter jag mer vegetariskt, mer ekologiskt, mindre halvfabrikat.

Träningen är inte längre löparrundor där jag springer ifrån mig själv. Istället har promenaderna blivit längre, yoga-pass och simning blivit en del av min vardag. Bilen har jag ersatt med cykel. Förutom fördelarna för miljön och plånboken så upplever du omgivningen med alla sinnen. Det händer någonting i dig – ja – det blir en sorts ”cykelterapi”.