Ordsnålhet


150227

I huvudet skriver jag så många texter – men få formas av bokstäver. Det är som om jag sparar på orden, som om jag är rädd att de ska ta slut innan jag kommer till Älvdalen. Kanske inbillar jag mig att jag kan spara dem likt en hamster och sedan spruta ur mig när jag väl sätter mig ner för att skriva.

Avresan närmar sig.

På söndag lämnar jag Ystad och kommer inte tillbaka förrän i slutet av mars. När vet jag inte – returresa från Älvdalen är inte bokad.

Det är många som frågat varför jag ska skriva om häxorna och inte om mitt liv. Ja, det är även journalister som hört av sig och vill skriva om min livsresa.

Men jag är inte riktigt redo att dela med mig – än. Små fragment släpper jag här på bloggen.

Den 10 mars går jag in i skrivandet om häxorna och börjar med ett besök på Dalarnas länsmuseum i Falun.

Fram till dess tänkte jag dela med mig av bilder från morgonens vandring med några fragmentariska texter från den senaste tiden. Mest för att jag själv ska kunna göra en återblick till hur jag tänkte innan jag åkte på skrivretreat.

2 svar på ”Ordsnålhet”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    lycka till med skrivandet, och hör av Dig om Du behöver hjälp med litteraturhänvisningar

    1. Tack!
      Inga prestationskrav – bara njutningsfullt skrivande:) Får se vad det blir.

Kommentarer är stängda.