Uppskattad tystnad i Älvdalen

IMG_6821

Vilket väder!!! Det nya huset Tini och Lennart flyttat hit har skapat en riktig solhörna. Det blev så varmt på bänken att jag till slut låg i bara tröja. Rena solsemestern!

Smältvattnet porlar över vägar och stigar och bildar stora sjöar där vi brukar gå. Alternativet är att följa vägens trottoarer. Bilarna susar förbi utan respekt och vi har alla blivit rejält nerstänkta. Dessutom får man nästan skrika för att någon över huvudtaget ska höra vad man säger.

IMG_6823

Träden gnistrade och isarna låg spegelblanka när jag gav mig ut på morgonpromenad idag. Istället för den grusade trottoaren valde jag skoterleden längs med vattnet.

Tystnad är underskattat!!!

IMG_6822

Idag blir det linssoppa till lunch. Ekologiskt och klimatsmart. Men dessförinnan Tinis rågmjölsgröt och nybakade bullar. Sedan får vi se om jag kommer någon vart med protokollen. Igår sov jag mest (förutom att jag var på orgelkonsert i kyrkan.)