Cykla i Skåne

Tack för alla kommentarer på instagram, FB och meddelanden!

Ja, det är verkligen fantastiskt att cykla – inte bara på Teneriffa. I Danmark har vi våra favoritvägar, men även Skåne är fantastiskt.

Kullens fyr
Kattegattleden mellan Göteborg och Helsingborg erbjuder många fina cykelsträckor. Här – Kullens fyr.

Anledningen till att vi åker utomlands och cyklar är vädret – på vintern är det för kallt för att hålla igång cyklingen.

I år ska jag bli bättre på att dela med mig av våra söndagscyklingar här på bloggen. Har då några frågor om cykling är du välkommen att höra av dig.

Förhoppningsvis kan bloggen inspirera fler att cykla!

Här hittar du mer om Kattegattleden.

Våren är den bästa cykeltiden. Från cykelsadeln hinner du njuta av alla vårblommor. Vi brukar stanna till och bara beundra blommor i trädgårdar. På cykelkartan antecknar vi om en väg är speciell. När liljekonvaljerna blommar cyklar vi ”liljekonvalj-vägen”.

Sydostleden har också en bra hemsida med information. 

Om sommaren cyklar vi en kortare runda nästan varje kväll. Med cykel upptäcker du hur mycket det finns att njuta av på hemmaplan.

Investera i en bra cykelkarta. Mobiltelefonens kartor använder jag för att hitta rätt när vi förirrat oss, men jag tycker att det är svårt att få överblick. Det finns många fina vägar att cykla.

Även hösten är en fantastisk cykeltid. Det gäller bara att välja rätt ställe. Även om det regnar klarar man vara ute i några timmar. Njut av en varm dusch och the när du kommer hem.

 

4 svar på ”Cykla i Skåne”

 1. Ann-Christin Hansson skriver:

  Tycker det är fantastiskt roligt att följa dig!
  Du är även bra på snabba svar när man undrar något?
  Vi älskar att cykla och tänkte cykla i Polen till sommaren. Har du erfarenhet av det? Det jobbigaste tycker jag är boende eftersom man helst inte vill boka upp hela cykelturen med boende i förväg. Samtidigt vill man ju inte riskera att stå utan?
  Hur gör ni?

  1. TACK! Vad roligt att du uppskattar inläggen!

   Polen låter verkligen spännande – där har vi inte cyklat.

   Jag tycker det är skönt att veta att vi har någonstans att sova och vill gärna boka när vi gör kortare resor.

   Till Teneriffaresan bokade vi två nätter hemifrån. Väl på plats la vi upp rutten och bokade två nätter i Orotava. Vi trivdes bra i boendet och bokade till ytterligare några nätter samtidigt som vi la upp en fortsatt resrutt och bokade för de kommande fyra nätterna (två transportdagar och sedan två nätter på samma ställe).

   Jag vet inte om det finns några Airbnb i Polen – men på Teneriffa överraskade de verkligen positivt på alla områden.

   Vi försöker åka i lågsäsong – då finns det alltid gott om boenden.

   Än en gång – tack för att du tog dig tid att kommentera!

   1. Ann-Christin Hansson skriver:

    Tack själv för svar!
    Vi får väl se hur vi gör, lär boka första och möjligtvis andra natten. Tänker också Airbnb då vi nyttjat dem under andra semestrar och varit nöjda. Skall bli spännande?

    1. Berätta gärna hur det går! Polen är inget land vi funderat på att cykla i – men du har väckt vårt intresse!

     Lycka Till!

Kommentarer är stängda.