Cykling i nysnö

Cykling är en stor del av vårt liv. Vintertid krävs karaktär för att komma ut. Men när man väl har gett sig ut är det så skönt.

Vi har några ”säkra kort”. Trevlig cykling (slingrande vägar, bra underlag, få bilar) och god mat. Då är det bara att göra det utan att tänka.

När vi väl sitter på sadeln blir vi alltid överraskade över hur härligt det är.

Små investeringar som gör stor skillnad. 1. Nätet att spänna över cykelkorgen. Vi förvarar cykelkartan i en kraftig plastpåse överst i korgen. Tack vare cykelnätet hålls kartan på plats. Dessutom blir ”kartpåsen” som ett regnskydd. Kostar mindre än hundralappen. 2. ”Muffar” är skönt för den som alltid fryser om händerna. Spänns på handtagen. De skyddar framförallt mot vinden, men även mot väta. Kostar några hundralappar. 3. Vintertid är det även gott att ha med en termos med något varmt att dricka.

Kläder:

Sportlinne, underställströja, gula cykeljackan, regnjacka.

Cykelbyxor, underställ, vildmarksbyxor.

Raggsockar, kängor.

Dubbla cykelmössor, tumvantar, buff.

Jag var alldeles för varm. På Stationen drog jag av det understa klädlagret och hängde på elementen för att det skulle torka. Troligen var regnjackan problemet. Finns det regnjackor där man kan knäppa av ryggen?

Det är spännande att ge sig ut på smala skogsvägar. Ibland kommer man fram, ibland får man vända. Framförallt slipper man bilarna.
När vi cyklade från Örkelljunga föll stora snöflingor. Vi har inte dubb-däck, men det fungerade ändå. Vilken tystnad det blir av snö!

Dagens cykling 6,2 mil

Från klippan på småvägar upp till Stidsvig, Eket och Örkelljunga.

Lunch på Stationen i Örkelljunga.

Sedan vägen över Flinka och Söndraby tillbaka till Klippan.

Positivt

Nästan bilfritt! Så skönt jämför med Teneriffa. När man hittar nästan bilfria vägar blir cyklingen en njutning. Bilarna på Teneriffa bidrog till min trötthet.

Wow, det fanns ju inte några uppförsbackar jämfört med Teneriffa!

Yes – vi kom ut – trots att det såg kallt och ruggigt ut inifrån.

God mat, varm choklad och bakelse på café.

Saknade

Åh, vad vi saknade Teneriffas värme!!!!