Fäbodlivet och Älvdalens historia

Quite near the road you find a sign ”Häxbränningsplats”. Now I know the story back the sign. Today I visited this scaring place with two women who know more than I know.

Utanför regnar det.

Klockan 18 i kväll ska jag ha mitt första föredrag om trolldomsprocesserna – någonsin. (Här hittar du materialet.)

Fast egentligen är det jag som borde vara åhöraren. Vad vet jag om Älvdalen?

Innan regnet kom hann jag besöka avrättningsplatsen med Karin Bogg och Lia Hahlin. Filmkameran var så klart med. Många av samtalen är filmade och helt magiska. Den här gången hoppas jag verkligen att dottern ska bli nöjd med filmmaterialet. (Men filmerna från idag släpper jag inte förrän vLoggen är klar. De behöver sitt sammanhang.)

I stället får ni en ny oredigerad filmsnutt från Hedbodarna. Den har jag redan skrattat åt många gånger. ”Getter är trevliga…” för att citera Alf.