Märkliga sammanträffanden

Blåbär skogar älvdalen skog
Lucky to find berries to breakfast in the wood.

I Älvdalen är det som om allt man önskar kommer.

Det är så många märkliga möten som ägt rum i vandrarhemsköket denna vecka. Ja, även utanför vandrarhemsköket. Som idag när jag fick för mig att cykla bort till Kyrkhärbret för att testa Stories fastän jag borde bege mig hem och äta frukost. Varför jag gick in på turistbyrån vet jag inte, men det gjorde jag.

Där fick jag veta att den här sommaren var det fler än någonsin som frågat om det inte fanns någon informationsskylt om häxprocesserna.

Nu håller jag tummarna för att det var projektledarna jag träffade idag. För jag tror att det skulle kunna bli ett stort Leaderprojekt.

Varumärket

Vad ska man kalla trolldomsprocesserna. Idag är häxor ett vedertaget begrepp, men när jag läser skylten ”Häxbränningsplats” känns det förnedrande mot de oskyldiga som led och avrättades.

Informationsskyltar

Det behövs verkligen informationsskyltar – både vid avrättningsplatsen, kyrkan, Åsen och Loka.

Vandringsled

Det borde finnas en markerad vandringsled från kyrkan till avrättningsplatsen.

Cykelleder

Älvdalen är perfekt för en cykelsemester. Särskilt nu i september när det finns massor av svamp och bär att plocka. Tänk om det dessutom hade funnits markerade leder med informationsskyltar längs vägen.

Paketresor

Det behövs någon som samordnar paketresor till Älvdalen. Det finns en intressant historia som har hög aktualitet än i dag.

Och till er som jag pratat med säger jag – Lycka till med projektansökan! Jag är övertygad om att ni kommer få den hjälp ni behöver med formuleringarna.