Vad skapar en matupplevelse?

Sedan jag lämnade advokatyrket har jag famlat efter en identitet i sociala medier. Helgens Istagram-utvärdering i Influencers of Sweden väckte många tankar. Vad tycks om min nya instagramprofil?

Ett av tipsen var att dela fler bilder av mig själv. Usch, vad svårt… men här kommer en i full cykelmundering.

Cykling är en stor del av mitt liv. Det är faktiskt så att jag numera mår fysisk dåligt av biltransporter. Det är som att sitta i en plåtlåda, man får ju inte uppleva naturen, landskapet, dofterna. Äsch – inte lönt att förklara – det kan bara upplevas.

Båstads golfklubb – som att vara utomlands. Så här tänker jag mig ett hotell i Alperna. Även inredningen gick i samma stil.

Efterhand som om milen i cykelsadeln blivit allt fler har vi börjat söka upplevelser. Det kan vara den där nerförsbacken som bara är så där helt perfekt. Eller vägen som slingrar så där härligt att man hela tiden är nyfiken. Även när det gäller mat och boenden söker vi unika upplevelser.

Söndagsmeny på Båstads golfklubb den 16 september 2018

Vi hade hört mycket gott om Båstads golfklubb. Egentligen älskar vi att upptäcka nya ställen. Flera gånger har vi varit på väg dit, men ändå hamnat på mitt favoritställe – Salomonkrog.

Den här gången valde vi att köra en omväg för att inte än en gång lockas till det trygga och invanda.

Miljön på Båstads golfklubb är som att förflyttas till sydligare breddgrader.

Fågelräddaren beställde fisk och jag vegetarisk.

Hade vi hittat ett nytt favoritställe som skulle kunna konkurrera ut Salomon krog?

Salladsbuffén är riklig. Varmrätten helt klart av högre kvalitet än på Salomon krog. Vi lämnade restaurangen nöjda, men när vi cyklat ett tag saknade vi den där wow-känslan. Det var inte någon matupplevelse. Bra mat ja – men inte det där lilla extra.

Och nej, Båstads golfklubb kvalade inte ens in på top-listan över våra favoritrestauranger.

Vad ger oss wow-känsla?

Det där lilla extra som vi inte själv kan skapa. Det är svårt att beskriva – enklast får det bli genom en jämförelse med Salomonkrog.

Salladsbuffén på Båstads golfklubb var trevligt upplagd – men saknade unika matupplevelser.

Salladsbuffén – Salomonkrog v/s Båstads golfklubb

På Båstads golfklubb fanns en stor salladsbuffé men den innehöll inga överraskningar. Öppna en burk majs, oliver, tonfisk klarar vi själv. Likaså att skära isbergssallad, gurka och tomat.

Varje gång vi besökt Salomonkrog bjuds vi på nya smaksensationer. Det kan vara kombinationer, nya grönsaker. På Salomonkrog orkar jag sällan äta varmrätten. Istället frossar jag i grönsakerna.

I blogginlägget från den 27 augusti 2018 ser du vad jag menar.
En ny grönsak som jag glömt namnet på. Stjälk med smak av Broccoli och kronan som Blomkål.

Varmrätten Salomonkrog v/s Båstads golfklubb

Om du går ut för att äta en vällagad varmrätt kan jag rekommendera Båstads golfklubb. Både fisken och den vegetariska kikärtsbiffen var otroligt vällagad och god. Maten serveras vid bordet, vilket så klart höjer kvaliteten.

Här ska ärligt erkännas att kvaliteten på Salomon krog är högst varierande. Det är inte varmrätten som placerar Salomon krog på vår topp-lista.

En kaka till kaffet?

På Båstads golfklubb ingår kaffe och en kaka. Dock inget utöver det vanliga.

Salomonkrogs efterrättsbuffé får mig att göra avsteg från min sockerdiet. Jag hann aldrig berätta om vårt senaste besök på Salomonkrog innan jag for till Älvdalen.  Här kommer bilderna från besöket den 2 september 2018.

Älskar du efterrätter finns det möjlighet att köpa enbart efterrättsbuffén på Salomonkrog för 50 kronor. (Ja, om du tittar på bilderna förstår du att det är ett riktigt klipp.)

Söndagar dukar de upp efterrättsbuffé på Salomonkrog. (2 september 2018)
På Salomonkrog är allt gjort från grunden. Inget halvfabrikat här inte. Och ständigt nya smakkombinationer som överraskar. Som här – Fläderpannacotta!
Utbudet är så stort och jag vill smaka allt. Det är omöjligt … den här gången hoppade jag över rulltårtan. Vi delade Budapestrulle och Vitchokladpannacotta.
Hade det inte varit för allt det andra varit så gott skulle den här ha varit min favorit.
Till och med en marängtårta lyckas de göra till en smaksensation.
Söndagens favorit blev den här – vit chokladbrownie med lakritsströssel

Samlat omdöme

Det är absolut inget fel på Båstads golfklubb. Varmrätterna är vällagade och utbudet på förrättsbuffén är stort. Däremot saknar vi det där lilla extra – den där oförglömliga upplevelsen.

Det är svårt att förklara vad det är vi saknar – det är därför jag gjort jämförelsen med Salomonkrog. På Salomonkrog är varmrätten inte lika bra som på Båstads golfklubb – men förrättsbuffén och efterrättsbuffén är oslagbar. Det är kvalitet och omtanke in i minsta detalj. Det är genuint, unikt och otroliga smakupplevelser.

Trots att vi besökt Salomonkrog så många gånger har vi aldrig blivit besvikna. Alltid positivt överraskade av någon ny smakkombination.

Länkar

Båstads golfklubb

Salomon krog

Detta inlägg saknar samarbetspartners.