Salomonkrog

Salomonkrog
Salomonkrog is our favourite restaurant at Bjäre

Salomonkrog hittade vi tack vare läget intill Kattegattleden. Nu återvänder vi till Salomonkrog varje gång vi besöker Bjärehalvön, men vi undviker Kattegattleden. Sträckan från Grevie till Salomonkrog har vi döpt till Ilskans backe. Det finns så många betydligt roligare vägar att cykla upp till Salomonhög.

Salomonkrog
Salomonkrog is situated beside the Kattegattled. But we avoid the Kattegattled from Grevie to Salomon krog. Instead you can go through Sinarpsdalen or at one of the ways from day 105.
Salomonhög Bjäre
Salomonkrog got the name from the bronze-age-hills very near.
Salomonkrog
I love vegetable. At Salomon krog they serve lunch every day with the most inspiring sallads.

På Salomonkrog är det lunchbuffé där du kan äta så mycket du vill. Det gör jag också – särskilt av de olika salladsinläggningarna. Varmrätten är som en ordinär dagens – vare sig bättre eller sämre. Det är inte varmrätten som får oss att återvända. (Igår serverades kokt tors respektive kalkon, men så här i efterhand kunde jag ha avstått från varmrätten).

En ny grönsak som jag glömt namnet på. Stjälk med smak av Broccoli och kronan som Blomkål.

På Salomonkrog är det den fantastiska salladsbuffén som lockar. Det finns restauranger som erbjuder större salladsbuffér än Salomon krog – ändå är det ingen som slår deras utbud.

Rödbetor och polkabetor. Såsen i nedre del av bild var gudomlig.

Jag tror det är sättet att kombinera de olika grönsakerna till nya innovativa rätter som imponerar på mig. Dessutom smakas det att rätterna är tillagade med bra råvaror och så mycket kärlek.

Söndagens bästa rätt blev de baconinlindade dadlarna – och jag gjorde undantag från dieten. Dessutom konstaterade vi att den inlagda sillen var den bästa vi någonsin ätit. Vi måste helt enkelt pröva julbordet på Salomonkrog.

Even the herring is from the Salomon krog. It was one of the most delicious herring we ever eat.
Baconinlindad dadel – riktigt gott även om jag inte gillar dadlar.

Den här gången hade vi tänkt att avstå från efterrättsbuffén, men när jag såg citronkladdkakan och valnötspajen var jag bara tvungen att göra ännu ett undantag. Vi bestämde oss för att dela på en tallrik och absolut inte ta om. Vid tidigare besök har jag ätit så mycket att jag knappast kunnat röra mig efteråt. Det är ju så himla gott!

Och det var tur att vi bestämt oss för att inte ta om. Den där valnötspajen skulle jag kunnat äta massor av! Men eftersom det inte blev något toffelinköp lär vi återkomma till Salomonkrog snart igen!

On Sundays you can eat as much as you want from the dessert for only 50 SEK. This time we decide to only take one plate and share. Lemoncake, apple pie and walnut pie – just wonderful.

På söndagar kostar lunchbuffén 150 kronor utan efterrätt. Efterrättsbuffén kostar 50 kronor.

Och nej – vi får varken ersättning eller rabatt av Salomonkrog för detta inlägg.

vLogg från Salomonkrog

Efterrättsbuffén den 2 september 2018

Här hittar du fler besök på Salomon krog

Salomon krogs hemsida

Här hittar du mer från cyklingen den 26 augusti 2018