Skördetid på Bjäre

Vattnet i Rönneå brukar vara blått. Är det lördagens och söndagens regn som gjort det brunt?

Bjäre är vår favorit hemester. Så nära och ändå så exotiskt. I idag skördades rotselleri och pumpa. Rader av isbergssallad, grönkål och lök frodades längs vägarna.

Fastän vi cyklat så många gånger på Bjäre att vi tappat räkningen lyckades vi hitta nya vägar runt Fogdarp, Salomonhög och Västra Karup.

Vi följde nya och gamla cykelvägar. Exakt var vi cyklade har jag ingen aning om, men vackert var det med betande kor i gröna hagar, utsikt över Skälderviken och alla dessa moln.

Det lär finna många bra restauranger på Bjärehalvön, ändå kämpar vi oss upp till Salomonkrog varenda gång. Hittills har vi aldrig blivit besvikna, men den här gången var det nog bättre än någonsin. (Här kommer jag lägga en länk när blogginlägget om Salomonkrog är klart.)

Inåt land var molnen mörka och vi var tacksamma att vi bara behövde stanna en gång och dra på regnkläderna. Dessutom var det inte mer regn än att jag klarade mig med regnbältet.

Egentligen hade hade vi planerat en tur till Troentorps toffelbutik för att köpa tofflor till mig, men mitt ryggskott gjorde att vi valde en kortare väg.

Turen blev till och med kortare än vi planerat. När Kattegattleden svänger inåt landet till Ranarp valde vi att följa cykelspåret. Betydligt kortare och trevligare väg en Kattegattleden (även om den inte var asfalterad. På bilden nedan ser du var du kan ta en genväg om du kommer söderifrån.)

Det får bli en ny runda till Bjäre snart så att jag kan få nya tofflor.

Bron över Rönneå. Mellan bron och Klitterhus cyklade vi genom moln av rosendoft.

Länkar

Första besöket i Troentorps toffelfabrik – 31 mars 2018

Andra besöket i Troentorps toffelfabrik – 17 april 2018

Swedish Clogs hemsida

Fler inlägg om Bjärehalvön