Sinarpsdalen – en favoritväg

I think this is the best part of Kattegattleden. Near the sea and wonderful views.

Vi satt inte på cyklarna förrän tio minuter över tio. I Ängelholm var vägar avstängda och trafiken stod fullständigt still utanför Hembygdsparken där det var trädgårdsmässa. Trots mitt trädgårdsintresse stannade vi inte – och det är jag väldigt glad för.

Vilket cykelväder!

We take the same place as last week, but found many new ways. The sky was so blue and I have to stop again and again and again.

För varje år mår jag allt sämre av att åka bil och blir bara barnsligt lycklig när jag äntligen kommer upp i cykelsadeln. Särskilt en dag som den här. Vattnet var magiskt blått, vita segelbåtar i Skälderviken med Kullahalvön i bakgrunden. Så långt ifrån förra veckans smutsgrå vatten.

The sea was still like a mirror and there was so many boats at Skälderviken

Ja, du läste rätt! Vi cyklade Kattegattleden förra veckan också – men här var så himla fint och vi hade vägar kvar att utforska. Dessutom finns det massor av andra restauranger att upptäcka än Salomon krog. Vi hade hört att Båstad golfklubb skulle ha bra mat. Med andra vägar och ny restaurang att upptäcka kunde vi gott cykla på samma ställe två veckor i rad.

Skepparkroken
There are a nice beach at Skepparkroken and Kattegattleden pass really near.

Vi följde Kattegattleden till Vejbystrand och cyklade genom grinden till den vägen vi hittade förra veckan. Den var ännu vackrare från det här hållet. Upp till Ranarp, följde vi Kattegattleden och körde vänster till Segeltorp där Sven bara var tvungen att testa hur långt man kunde rulla i nedförsbacken. Det blev 1500 meter utan att trampa. För ovanlighetens skulle lyckades han rulla någon centimeter längre än mig.

Ängelbäcksstrand Bjärehalvön Cykla
We took the way down to Ängelbäcks beach – 1.500 meter just rolling.

Nu var vi nere vid Kattegattleden igen och följde den upp till stora vägen där vi svängde vänster mot Västra Karup. Så småningom hittade vi en helt magisk väg som vi aldrig tidigare kört. Alla ”oh, titta”, ”såå vackert”, ”alltså jag måste stanna” fick inte plats inuti mig och vi stannade säkert hundra gånger för att jag bara var tvungen att njuta av vyerna. Många foton blev det – och faktiskt även några korta filmklipp som jag testade att lägga upp på instagram – heter det händelser?

We was so lucky to have sun the whole day.

Här någonstans insåg vi att båda ville till Salomon krog. Vi ångrade inte det valet för en sekund. Den här gången gjorde jag det största dietundantaget sedan den 18 maj. Dessertbuffén överträffade allt annat vi smakat i efterrättsväg, här hittar du bilderna. 

Sinarp valley is a just amazing way down to Båstad. I think I prefer this before the new bikeway from Grevie to Båstad.

Efter en måltid som den är det verkligen skönt att kunna rulla nerför. Och från Salomonkrog rullar man ner i alla riktningar.

Vi hade hört att det var invigning av den nya cykelvägen mellan Båstad och Grevie klockan två. Visserligen banvall – men det är alltid roligt att pröva nya cykelvägar. Därför valde vi Sinarpsdalen ner mot Båstad. Två kilometer härligt rull – men framförallt härliga svängar och fantastiska vyer! Sinarpsdalen är en av våra absoluta favoritbackar!

If you chose between Sinarpvalley and the new bikeway on the old railway between Båstad and Grevie we recommend Sinarpsvalley-

Vi har aldrig älskat någon cykelbana på banvall. Ofta så går de alldeles rakt och är utan kupering. Den här var en av de bättre banvallarna att cykla på. Med träd på båda sidor kommer den vara skön när det blåser. Från Båstad till Grevie var det nästan sex kilometer i svagt uppförslut hela vägen. Jag kan tänka mig att det blir härligt rull ner till Båstad – en perfekt transportsträcka för den som bor i Grevie och arbetar i Båstad. Men söker du en cykeluppevelse är Sinarpsdalen betydligt roligare.

Sju mil otyglad cykelglädje blev det idag och jag längtar redan till om fjorton dagar då vi planerar en tur till Danmark om vädret tillåter.