#Klimatsmartainvesteringar 3

Kul att så många är intresserade av att lära mer om klimatsmarta investeringar!

I väntan på att jag ska ha formulerat ett genomtänkt blogginlägg kan ni följa de här kontona på instagram

Ekonomispecialisten

Ett av mina mål för 2018 var att lära mig mer om aktier. Ett mål jag inte riktigt tagit tag i. Men den senaste tiden har jag lyssnat på en hel del poddar och läst böcker i just ämnet, och i och med det har jag fått mycket inspiration?. Jag har nu en justerad plan för vårt sparande i aktier. Jag har delat upp vårt sparande på två ISK konton, där ett är ett väldigt långsiktigt sparande innehållande främst investmentbolag plus några andra långsiktiga företag. Sen ett mer kortsiktigt sparande, där jag just nu har 6 företag/aktier. Här skall jag lära mig att analysera företagen bättre, ha avkastningsmål och köpa och sälja mer. Målet för 2019 är att prioritera aktier och lärande ännu mer?.

Spargurun

Se till att du har en automatisk överföring från ditt lönekonto till sparandet på lönedagen”

Miljonarmamman

Blodrött på börsen senaste veckan. Jag loggar ut och önskar jag haft mer likvider. Men. Och detta är viktigt. Min portfölj är helt obelånad. Och jag har utdelning som grundstrategi. Det betyder att jag kan köpa nya och billigare aktier för den utdelning som kontinuerligt trillar in. Generellt är det kurserna som åker jojo, många bolag har väldigt starka och uppåtgående utdelningstrender. Det förekommer sänkt eller utebliven utdelning. Men det är inte alls samma vanvettiga svängningar som själva kurserna. Så jag sitter väldigt still i båten. Säljer inget men fortsätter att återinvestera alla utdelningar. Sen tror jag personligen att detta är en kortare svacka. Jag tror inte att detta är den stora nedgången. Dock tror jag att en stor nedgång kommer inom ett par år.

Förslag till to-do-listan

Skapa möjlighet att handla med aktier. (Kan vara så enkelt som att kontakta din bank.)

Jag använder främst avanza. De brukar ha bra erbjudande om du vill komma igång och handla med aktier.

Var hittar du inspiration?

Dela med dig av lästips, konton du följer, poddar antingen här i kommentarsfältet eller i FB-gruppen så hjälps vi åt att inspirera varandra!

Författare Annika Andebark trolldomsprocesser häxprocesser Älvdalen
Foto: Håkan Olsén