Julmys i Billesholm

I samarbete med Sven Jönssons cykelaffär

Sedan barnsben har Cykelhandlaren och hans bror fått jobba för att tjäna pengar. När Sven var 14 år började han köpa och sälja begagnade cyklar via smått och gott annonser. Lars utvecklade en butik med blommor och grönsaker i södra längan. Så småningom hyrde Lars ut butiken, men varje år levererar han fururis, granris och julgranar till blomsteraffären som är kvar på gården (du har den på vänster sida när du kommer in på gården).

De flesta granarna är odlade helt utan gödsel och bekämpningsmedel på markerna runt cykelaffären. Dessutom är de alldeles nyhuggna. I blomsteraffären hittar du även hyacinter, amaryllisar och ägg.

Vill du ha klimatsmarta blommor kan du besöka odlingen som ligger vid Billesholmskorv. Erik beställer hyacinter och amaryllisar från samma odlare som vi gör, planterar och driver upp i egna växthus. Mer klimatsmart än att frakta blommorna i kylbilar. (Besöker du cykelaffären kan du fråga Sven om vägbeskrivningen.)

Idag tar Lars hand om gårdarna och hjälper Sven med försäljningen av fyrverkeri och cyklar. För varje år drar fyrverkeriförsäljningen allt mer långväga kunder. Många passar även på att handla julgran, ägg och ved. Däremot är det inte så många som tänker på att det finns många julklappar i cykelaffären.

I fyrverkeributiken hittar du tändare, marschaller och tomtebloss. 

Den 21 december börjar årets fyrverkeriförsäljning. Öppettider och sortiment hittar du på hemsidan. Traditionsenligt hålls provskjutning på Annandagen och den 28 december klockan 19.30. En gratis upplevelse som Cykelaffären bjuder på. Från den 26 december finns det möjlighet att köpa grillad korv och godisremmar från försäljare på gården.

Vill du ha gratis julstämning kan du fram till den 23 december besöka Bjällerklang i Billesholm. Massor av jultomtar och härlig julkänsla. På deras FB-sida kan du se vad jag menar.

Ett besök i Billesholm är en upplevelse!

Billesholm cykelaffär snö vinter

Här hittar du julklappstips till Vintercyklisten

Här hittar du fler tips på julklappar