#hållbarmat

 

Sommarens böcker

Minns du den här bilden?

Dagen efter att jag fått besked om Malignt Melanom la jag om min kost. Samtidigt beställde jag en massa böcker på nätet om vilda ätbara växter. Sedan dess har jag experimenterat med egenodlat och vildplockat. Det har fått mig att inse att jag kan ersätta en stor del av maten med växter som andra kallar ogräs.

Andra böcker jag läser flitigt i är Happy Food, som handlar om mat som förebygger depression och En Grön Kärleksaffär. I fortsättningen kommer du hitta blogginlägg om #hållbarmat under ”övrigt”.

Om jag kommer ihåg det lägger jag även en länk i detta inlägg.

Fröknäcke

Honung med citron och ingefära

Klimatsmart soppa

Vildväxt hälsodrink

Recept på sallader

Broccolisallad med matvete

Finhackad grönkål, äppelmynta och röllekablad blandad med olivolja, riven ingefära, lite äppelcidervinäger, två apelsiner, en clementin, två äpple, ett granatäpple och några valnötter.

Rätter på julbordet

Rödbetshummus