Soffebacken på Söderåsen

Soffebacken Söderåsen

Det är inte ofta cyklarna står oanvända en söndag, men det hände idag. Ett tunt snölager och ishalt på vägen. Dessutom var jag inte helt återställd efter veckans förkylning.

”Vad säger du om Soffebacken?”

Sven drog på det, egentligen vill han ju bara cykla, men dagen var mer lämpad för vandring tyckte jag. (Underförstått var jag väldigt nyfiken på brunchen på Rosenberg – en perfekt kombination med en vandring på Söderåsen.)

Ravin Stenestad Dragesholm

Han ångrade inte en sekund att vi körde till Soffebacken. Ja, varför heter det så?

I somras berättade Farbrodern i Mormors bod att Hitler varit på besök på Dragesholm. (På den tiden fanns det en hel del nazistsympatisörer i den skånska överklassen). Eftersom Hitler var förtjust i Österrikes natur ville värdarna imponera på honom med den skånska naturen. Därför släpades det ut soffor till den här platsen. Nog är utsikten imponerande.

Där vägen delade sig tog vi till höger och följde ravinkanten. Vilka hänförande vyer, lodräta bergväggar 40-50 meter ner i ravinen. Dimman begränsade sikten, men jag kan föreställa mig hur det ser ut här när bokarna slår ut, eller på hösten när åsen glöder som koppar.

 

Vi avslutade med brunch på Hotell och Restaurang Rosenberg, men det får bli ett eget inlägg.

 

Soffebacken

Länkar

Cykeltur på Söderåsen den 29 april 2018

Söderåsens skafferi den 22 juli 2018

Söderåsen en blivande cykeldestination (14 oktober 2018)

Hotell och Restaurang Rosenberg