Hej Februari!

Februari är en månad för trädgårdsdrömmar. Allra mest drömmer jag om vad som ska sås och planteras. Vårens projekt är trädgården mot norr. I höstas planterades gräsmattan igen med körsbärsträd. Till våren ska vi marktäcka och så i dragväxter som även är bra gröngödslingsväxter. Här nedan kommer jag fylla på önskelistan.

Växter för biologisk mångfald

Blodklöver

Gurkört

Honungsfacelia

Blålusern

Impectas hemsida finns bra växtbeskrivningar och möjligheter att söka på olika växter.

Fler länkar om Fjärilsväxter

Länkar om humlor

Fler länkar om växter för biologisk mångfald

 

Rosor

Så småningom ska vi fylla upp med doftande roser i gult, orange och aprikos. Vi har redan planterat in Ghislaine de Féligonde, en av de första rosorna jag köpte i Vallby, men det finns ju så otroligt många fler. Jag brukar sitta och drömma på Flora Linneas hemsida. 

Förutom att drömma i februari är det bra att kolla så att det inte ligger för mycket snö på växterna. Och så är det dags att förgro. Brukar alltid glömma bort det.

Vad har du på din to-do-list i februari?