Bye-Bye Januari

Under januari har jag försökt minimera tiden på sociala medier – och det märks. Inläggen är betydligt färre än de varit sedan den 17 maj 2018. Istället har jag gjort ännu en omarbetning av manuset (mer om det nedan).

Cykelturer

Året inleddes i Ystad (det första inlägget är från stranden, men egentligen var det när jag fotograferade byggnader i Ystad som jag cyklade) och Simrishamn (bläddra i slutet av sidan så hittar du fler bilder).

Söndagen den 13 januari ösregnade, men vi tog vårt träningspass över åsen och blev dyng sura.

Söndagen den 20 januari var det snö och is. Dessutom var jag fortfarande svag efter flera dagars förkylning. Istället blev det en promenad på Söderåsen.

Söndagen den 27 januari var det snö och is. Vi nöjde oss med en långpromenad och bastubad.

Soffebacken

Vädret

Början av månaden var solig, mitten grå.

Maten

Värmande soppor är perfekt i januari. De infrusna nässlorna, spenaten och tomaterna har kommit väl till pass. I skafferiet förvarar vi egen potatis i gamla havregrynspåsar – de är fortfarande riktigt fina.

Skrivande

Efter skrivretreaten i Simrishamn fortsatte jag redigera manuset.

Sociala medier

Min sociala medier detox har varit lyckad, tiden har minskat. Fortfarande lägger jag tid på fel saker (tänker minska ner inläggen om Klimatsmarta investeringar, men känner samtidigt att jag gör en klimatinsats här).

Jag har gått igenom filmklipp från Nederländerna, Österlen Lyser och Gåsablotet på Bjäre så förhoppningsvis kommer det filmer under våren.

Och äntligen har jag jag börjat publicera inlägg på www.cyklat.se. (Gå gärna in och läs!)

Månadens bästa

Ny cykel!!! Det blev en Nishiki city-hybrid 601

Månadens sämsta

Influensa/förkylning och ryggont

Lärdom

Jag behöver yoga varje veckan – annars får jag ont i ryggen.

Mål för februari

Uppdatera cyklat.se med inlägg både från Nederländerna och Gran Canaria

Börja på boken ”Lev Kreativt” av Julia Cameron

Långsiktiga mål

Bli en konfliktfri zon

Tacksamhet

Yogan – min rygg har blivit mycket bättre sedan jag började med bryggorna. Nu behöver jag bara göra 3*10.