Hållbart resande

Det händer att jag längtar efter mina långa tågresor till Älvdalen. Lugnet, tiden för tankar, det sövande gungandet som lockar mig att falla i sömn. Och just där mellan sömn och vakenhet kommer de bästa idéerna.

Den här gången hade jag bara tre byten; Hässleholm, Mjölby och Mora. Så mycket skriv och tanketid när jag inte behövde oroa mig för bytena.

Förpackningshysterin har fått mig att packa egen matsäck. I köket har jag en korg där jag lägger allt som ska återvinnas – det blir en första anhalt och leder ofta till återanvändning. (På tågresan hade kokoschipsen ersatts med oststänger. Yoghurtburkarna innehöll apelsiner med müsli till frukost respektive sallad med laxrester till lunch.)

Varenda tåg avgick enligt tabell. Helt underbart! Så borde det alltid vara!

Sträckan Mora – Älvdalen trafikeras av buss. Det är perfekt för den stannar vid Skärklitts väg, bara några meter från vandrarhemmet STF Tre Björnar.

Taina var med på samma tåg och vi kunde prata igenom allt som hänt på bussen.

Utanför Tre Björnar brann en ensam marschall – hela huset var upplyst. Mer välkomnande än så här kan det inte bli!