Kesobröd

skaldjur havskräftor bröd

Den 18 maj 2018 slutade jag med gluten, socker och kött. När jag någon gång gjorde undantag protesterade min mage vilt. Värst var det av gluten – så jag började igen – för jag saknade mjukt bröd. Saknade det så mycket att jag bara var tvungen att äta det ibland. Som idag när vi skulle ha kräftor. Bröd och ost hör till.

Därför köpte jag ett franskbröd som vi brukar, men jag testade även ett recept på Keso-bullar som Malin delat på Instagram. Som vanligt följde jag inte receptet till punkt och pricka – och jag kommer fortsätta experimentera.

KESOBRÖD
* 1 stor burk keso 500 gr
* 4 ägg
Mixa
* 2 dl kokos mjöl
* 4 msk fiberhusk
* 2 dl solrosfrön
* 4 tsk bakpulver
* 4 msk äppelcidervinäger
Rör om låt stå ca 10 min
Forma ca 20 bullar med
lätt blöta händer
Strö på lite sesamfrön
Grädda ca 175 gr i varmluft ca 15 min..
Går toppen att frysa..?.. .

Kan avslöja att det gick lika bra med kikärtsmjöl och rismjöl. Nästa gång testar jag att blanda i lite vildplockade fröer istället för solrosfrön.

Hur de smakade!

Helt gudomliga! Nu gör jag nytt försök att utesluta gluten – för min kropp mår så mycket bättre utan.

Bullarna delar plats med det köpte franskbrödet. I fortsättningen blir det bara hembakat. Foto: Cissela Larsson