Tack för en fantastisk augusti

Augusti – vilken månad – så full av upplevelser – så fylld av glädje!

Månaden inleddes med Söderåsdagen – en otrolig framgång! I vLoggen kan du se Söderåsdagen i Billesholm – men den ägde rum på massor av platser i alla Söderåsens kommuner.

Efter Söderåsdagen nominerades vår projektledare Felicia Eckersten till Stora turismpriset. Fram till den 20 september 2019 kan du rösta.

Dessutom publicerade Destination Söderåsen den här texten i sitt nyhetsbrev. Känns riktigt bra!

Ur Destination Söderåsens nyhetsbrev augusti 2019

Efter Söderåsdagen tog jag tåg och färja till Mefjärd för att omarbeta mitt manus. Vilka underbara dagar jag fick i skärgården tillsammans med Christina Areskoug. Stort TACK!

Sjöstugan sedd från bryggan. Svårt att tänka en bättre plats för att redigera manus
Tidig morgon på väg till yoga med morgondopp
Tröttnar aldrig på den här utsikten
Som vanligt regnade det över Ornö men inte på Mefjärd – samma tur varenda gång.

Cykelturer

Bästa augustituren var helt klart den längs Skåneleden från Fortuna till Borstahusen.

Här hittar du länkar våra cykelturer i augusti. 

Utsikten från Skåneleden från Fortuna via Glumslövsbackar är obeskrivlig.
Cykelhandlaren cyklade nerför – jag ledde min cykel långa sträckor.

Tycho Braheleden

Vädret

När jag var i Skärgården kom regnet till Skåne – mer än 50 mm på några dagar! Sedan fortsatte regnet till den 19 augusti med ytterligare 30 mm. Underbart efter en torr sommar.

Maten

Sustainable influensers månadstema var #matsvinn så jag bemödade mig att skriva ett längre inlägg med månadstips som du hittar här.

På Mefjärd testade vi att göra ugnsbakade zucchini – såå gott! Inför kräftskivan med dottern bakade jag ett glutenfritt bröd – helt underbart! Nu kan jag klara mig utan franskbröd också – för detta var mycket bättre! Receptet hittar du här. 

Nu har vi haft frysbox i ett år och sakta hittar jag en struktur.

skaldjur havskräftor bröd
Foto: Cissela Larsson Kesobullarna ligger staplade i brödlådan uppe till höger.

Skrivande

Det var underbart att gräva ner mig i skrivandet på Mefjärd, men det var några scener jag inte kom igenom som jag fick fortsätta med i Skåne. Dessutom dök frågan om namn på serien upp. Så egentligen har hela mitt medvetande varit upptaget av bokprojektet den här månaden.

Till slut föll valet på ”Eldarna” – och manuset skickades in exakt på dagen – den 28 augusti – som jag skrivit in i min kalender. Här kan du läsa mer om namnprocessen.

Miljoner Tistelfjärilar tog sig över Östersjön i våras.

Sociala medier

När manuset skickats in började jag läsa boken ”Lyckas som författare” av Sölve Dahlgren och Lars Rambe (som jag fått av förlaget). Just nu är jag i en process kring mina sociala medier. Jag inser hur bra råd min dotter gav mig förra våren när hon föreslog att jag skulle bli en influenser. Jag har många kanaler i sociala medier. Dags att utvärdera. Dessutom har jag fått mitt första uppdrag via instagram. Om en vecka håller jag föredrag med rubriken ”Advokaten som började cykla”. Den kommer från namnet på mitt instagramkonto när Skurups cykelfestival hittade mig.

Jag ser verkligen fram emot Cykelfestivalen, men har fortfarande inte någon aning om vad jag ska tala om.

Här kan du läsa mer om Cykelfestivalen som äger rum den 6-7 september 2019.

Så klart tar jag mig till Skurup på cykel. Tåg och cykel. Och Nishiki ska få följa med upp på scenen. Skulle även behöva en rundramad cykel där med fotbroms.

Fler youtubefilmer publicerade i augusti

Månadens bästa

Hela månaden har varit helt fantastisk, Söderåsdagen, Mefjärd, att bokmanuset blev klart, cyklingen över Glumslövsbackar, Skaldjurskvällen igår med dottern, telefonsamtalen med Sonen. Jag kan helt enkelt inte välja ut en enda grej – så det får vara augusti!

Foto: DinaSinnen

Månadens sämsta

Tja, det skulle vara att det fortfarande finns sk världsledare som inte fattat att de måste agera för att undvika en klimatkris som drabbar mänskligheten. Får väl förtydliga så – för jorden kommer alltid att klara sig. Efter klimatkatastrofen som avslutade Trias tog det bara cirka 10 miljoner år innan livet återvände till jorden. Då var det nya varelser.

Schakt Albert ägs av Sven Jönssons cykelaffär AB sedan september 2018. Förvärvet skedde efter att jag berättat för Bengt Fellbe att cykelaffären sökte investeringsobjekt för att klimatkompensera för verksamhetens fossila utsläpp.

Lärdom

Oj, vad har jag lärt mig den här månaden? Det känns som om jag bara har njutit. Jo – jag har lärt mig att jag klarar mig utan glutenbröd nu när jag hittat bästa keso-bröds-receptet.

Mål för september

I slutet av oktober är det ny inlämning av manuset efter att det omarbetats tillsammans med redaktören. Så jag antar att manuset kommer vara i fokus under de närmaste månaderna. En hel del resor lär det också bli, mer om det kan du läsa på instagram där jag brukar uppdatera bl a i händelser.

I Schakt Albert har vi nu tre projektledare;
Mats Karlsson som utvecklar MTB-banor
Kurt Månsson, naturskyddsföreningen som har fokus på hur området kan förbättras för biologisk mångfald
Emma Rehnström initiativtagare till GeoPark Skåne och geolog som samordnar utvecklingen av dagbrottet till ett geologiskt besöksmål.

Långsiktiga mål

I mitt inre är jag nu en konfliktfrizon. Dit har jag kommit tack vare alla bryggor och terapitimmar. Nu är jag redo att bearbeta det jobbiga från 2014, det jag bara låste in, som jag inte kunnat tala om.

Nytt långsiktigt mål är att bygga ett Författarskap.

Tacksamhet

Åh, även här är det SÅÅÅÅ många jag vill tacka. Men jag väljer att bara nämna en vid namn – Mats Karlsson som har byggt en MTB bana i Schakt Albert och sköter den som sitt eget projekt. Tanken är att på sikt hyra ut den för företagsevent – men när den inte används kan den nyttjas av medlemmarna i FB-gruppen TeamAlbertMTB. (Gå gärna med i gruppen om du är nyfiken på vårt arbete.)

Idag finns det en bana på några kilometer som tidvis är riktigt svår! Det utmanar mig att lära mer!

Förhoppningsvis skapar vi här en cykelkultur som blir så mycket mer. Steg ett är en kultur där vi hjälps åt att hålla rent – plocka upp skräp – både vårt eget och andras. Det är min förhoppning att detta är något som ska kunna utvecklas till en större rörelse. Skräpet blir en metafor för allt skräp bilarna släpper ut – att vi som cyklar skapar en renare miljö. Ja, något i den stilen.