Hjulklappar

I samarbete med Jönssons cykelaffär, Billesholm

 

Jag har tidigare skrivit om konsumtionshysterin, WhiteMonday och att vi bör minska vår konsumtion. Hur går det ihop med en lista över julklappar?

Jo, om du nödvändigtvis ska köpa något nytt – tänk igenom det ordentligt. Nedanstående julklappar kan rädda liv eller inspirera gåvotagaren till att cykla hela året. Men först – försäkra dig om att klappen inte blir liggande oanvänd på någon hylla. Då är det bättre att ge pengar eller presentkort.

För att cykla i mörker

Det är viktigt att både se och synas i mörkret. En reflexväst gör att du syns bättre. I den här filmen ser du skillnaden på olika belysningar.

Den här enklare belysningen är batteridriven och vi använder den som extra blinkbelysning för att synas bättre i trafiken. (Pris dec 2019 75 kr)
Den här belysningen använder vi vid landsvägskörning (t ex på Österlen Lyser eller träningspasset) när vi behöver kunna se underlaget eller djur i vägkanten. Alltså inte på vägar där det är mycket trafik. De är enkelt att rikta ner lampan vid möte. (Pris dec 2019 1.195 kr)
För det mesta har vi våra cykeljackor, som fungerar som reflexvästar – så jag hittade inte en enda bild på reflexväst – men det finns i butiken för 75 kr (december 2019)

För att cykla i regn

Jag erkänner – jag tycker inte heller det är kul att cykla i regn. Antingen blir man våt från utsidan eller insidan.

Därför är regnskärpet en storfavorit. Ofta duggregnar det bara och det är låren som blir våta. Regnskärpet skyddar de mest utsatta delarna och benen kan ändå andas. Dessutom är det lätt att ha runt midjan och bara rulla ner. Underbart att slippa kränga med att dra på och av byxor. (5.04 in i filmen nedan ser du skillnaden mellan regnskärp och regnbyxor. Fram till december 2019 kostar regnskärpen 295 kr.)

För att cykla när det är kallt

Mitt bästa tips för är att inte sluta cykla – då vänjer man sig sakta vid kylan. Fast det är inte hela sanningen. Man behöver även uppgradera kläderna. I det här inlägget har jag samlat tips på cykelkläder när det är kallt. 

Vintertid använder vi rejäla tumvantar. (Tjocka handskar kostar 475 kr och cykelmössa 185 kr – priser december 2019)
Muffar för styret kostar 375 kr (december 2019)

För den som har allt …

Det finns fortfarande över hundra olika ringklockor i butiken – även om utbudet har förändrats sedan den här filmen gjordes. Pris från 15 kronor.

Ringklockor 191106
Ringklockor i Jönssons cykelaffär 191106

En nyhet för i år är cykelpump med kompressor som laddas i vägguttaget.

vLogg på den här cykelpumpen kommer inom kort. Pris 1.495 kr

2 svar på ”Hjulklappar”

 1. Jan Rosenberg skriver:

  Hejsan!
  Jag letar efter regnskuren som du äng-nedre och har visat några gånger, vart kan man köpa detta? Bor i Borås och cyklar till och från jobbet så det var en smart och enkel lösning när det börjar skvätta lite

  1. Hej, vad kul att du uppskattar regnskärpen. Jag vet tyvärr inte vem som säljer dem i Borås – men om du ringer till Cykelhandlaren på 042-72035 så kan han säkert hjälpa dig!

   Mvh
   Annika

Kommentarer är stängda.