Min mentor!

Ulla Byström var min första mentor. Hon lärde mig mycket om livet och sedan dess har jag letat efter en mentor när jag sökt nya vägar. Advokaterna Kurt G Holm och Mia Reich Sjögren var länge två viktiga mentorer för mig. I författarskapet har jag haft min lektör Helena Hansen och skrivlärarna Mats Söderlund och Tove Folkesson. Men ingen av dessa har haft rollen av mentor.

Bjuvs kommun blev intresserade av mitt förslag till digital skrivkurs för ungdomar i sommar. Maria Bielke von Sydow är erfaren skrivkursledare och tillsammans tog vi fram ett nytt koncept.

Idag levererade Maria Bielke von Sydow böckerna Skrivande röster 1 och 2. Hon har en förmåga att lyssna intensivt och plötsligt visste jag att jag hittat min mentor.

Maria Bielke von Sydow och Helena Hansen erbjuder vars ett skrivpaket på sidan www.Kvinnohistorier.se – Helenas paket är för den som varit igång med skrivandet ett tag. Maria Bielke von Sydow hjälper dig att komma igång.

En mentor är inte samma sak som skrivcoach, nej det här har ett större perspektiv. För Maria kunde jag berätta om mina mål och drömmar utan att jag kände mig ”skrytiga”. Två gånger om året kommer vi träffas och äta lunch. Vid dessa tillfällen kommer jag sammanfatta vad som hänt de senaste sex månaderna och vad jag vill ska hända de kommande sex månaderna. Av henne förväntar jag mig en god lyssnare och att hon tipsar om hon kommer på något som jag inte tänkt på.

Fram till den 15 juni kan du beställa Kom-igång-paketet på www.kvinnohistorier.se – anger du rabattkoden ”skrivkvinnohistorier” får du tillgång till en FB-grupp med skrivpepp.

Maria har ett nätverk som jag aldrig kommer ha möjlighet att bygga upp. Min energi behöver jag hushålla med och hon blir en av de få människor jag kommer ha en regelbunden kontakt med. Idag har ytterligare en pusselbit i mitt författarliv lagts på plats.

Efter lunchen besökte vi biblioteket i Bjuv där Maria levererade böckerna till sommarens skrivkurs för unga.

Våra gemensamma projekt

Digital skrivkurs för ungdomar, med författarna Maria Bielke von Sydows och Annika Andebark

Vi provar på att skriva flödesskrivningar, poesi, novell, självbiografiskt skrivande och skrivande till bilder och musik. Du behöver inte ha några förkunskaper i skrivande! Genom roliga, konkreta och enkla övningar prövar vi oss fram i skrivandets glädje.

Efter en inspirationsträff lördag 27 juni under den virtuella bokmässan i Billesholm startar skrivkursen som ska hållas på måndagar mellan 29 juni och 27 juli.
I skrivkursen ingår ett signerat exemplar av Skrivande röster, en inspirationshandbok för skrivsugna, fem gruppcoachningar med skrivtips och råd utifrån kursdeltagarnas önskemål. Skrivövning lämnas in i Facebookgruppen varje vecka och kursdeltagaren ger och får respons i gruppen. Kursledaren responderar inte enskilt på allas texter utan gör en gemensam respons och ger skrivtips under Zoom-coachningen.

Efter avslutad kurs får kursdeltagaren ett intyg på genomgången kurs där samtliga moment ingår. Du behöver ett Facebookkonto då textinlämningarna sker i en Facebookgrupp och du ska ladda ner Zoom appen (kostnadsfri) för där sker skrivcoachningen. Registrera dig med ditt namn och e-post på biblioteket senast 22/6 och inom kort får du uppgifter om hur du kommer in i Facebookgruppen.
När det blir dags kommer du att få en inbjudan till Zoom via epost. Välkommen!

För vem: Dig som är 14–17 år
Tid: kl 17.00–18.00
Plats:
digitalt, via Zoom och Facebookgrupp
Anmälan krävs: senast måndag 22 juni, via e-post eller på biblioteket. Begränsat antal platser!
Kontakt: Bjuvs bibliotek, bibliotek.bjuv@bjuv.se, 042–4585230

Medverkande i Kvinnohistorier

Alla har en berättelse värd att skrivas ned – kl 13.15-14.00

Maria Bielke von Sydow, författaren till Skrivande röster 1 och 2, ger tips på hur du kommer igång med skrivandet. 

Skrivpaket Kom-igång

911,00 kr 695,00 kr

FRI FRAKT! Böckerna i detta skrivpaket skickas 22 juni (beräknad leverans innan midsommar)

Rabatterat pris fram till och med 19 juni 2020 (obs böckerna skickas först när betalningen finns på mitt konto).

I skrivpaketet ingår:
– Handboken Skrivande röster 1 (värde 149 kr)
– Handboken Skrivande röster 2 (värde 149 kr)
– Romanen Oväsen i Älvdalen (värde 249 kr)
– Kortromanen Sätta punkt (värde 69 kr)
– Biljett till hela bokmässan (värde 295 kr)

Om du anger ”skrivkvinnohistorier” får du även tillgång till FB-gruppen med skrivpepp där både jag och Maria finns med.

Billesholm den 27 juni kl 10-15

I min trädgård kommer jag ha ett bokbord med böcker till försäljning – både böcker som jag köpt in och böcker från andra författare där du swishar betalningen direkt till författaren. Här kommer det finnas böcker från Maria Bielke von Sydows förlag – BIMA

Inför boksigneringen den 27 juni är det ett kreativt kaos – men jag intalar mig att det blir bättre!

Länkar

Maria Bielke von Sydow

Här kan du läsa mer om Maria Bielke von Sydow

Litteraturrundan

Kontakten med Maria Bielke von Sydow fick jag genom den digitala litteraturrundan som hon var projektledare för.

Här kan du läsa mer om Litteraturrundan

Digitala moderatorer

Den digitala festivalen arrangeras av Digitala moderatorer

Digitala moderatorers hemsida hittar du här

Kvinnohistorier

De skrivna och oskrivna kvinnohistorierna ligger mig varmt om hjärtat. Därför har jag tagit initiativ till nätverket Kvinnohistorier tillsammans med min lektör Helena Hansen och folkloristen Anna Vild. Konceptet är utvecklat av min dotter Cissela Larsson som på två veckor skapade namnet och byggde hemsidan. Hon är hjärnan bakom konceptet!

Kvinnohistoriers hemsida hittar du här

På Helena Hansens sida hittar du information om de kvinnohistoriska fikorna

Anna Vild är artist – i morgon lördag kan du träffa henne på Älvakaffe via zoom. Här kan du läsa mer om Anna Vild.