Cykling ger inre frid när jag slipper motorfordonen

I torsdags talade jag och Malin Lundskog om harmoni och inre frid som en del av den existensiella hälsan (jodå – jag har skrivit i min anteckningsbok men orden har ännu inte rotat sig i mitt medvetande).

Just nu är jag extra observant på min inre frid – reflekterar och analyserar.

I går tog vi bilen till Ängelholm (Cykelhandlaren tillbringade förmiddagen i cykelaffären – aldrig tidigare har det sålts så mycket cyklar och han jobbar mer än någonsin). Vi hittade nästan bilfria vägar från Lotties trädgård till Ängelholm och slingrande cykelvägar längs Rönne å. Denna tystnad!!!!

Cykelvägar längs Kägleån i Ängelholms kommun

Här i Billesholm har antalet motorcyklar ökat lavinartat – och flera av dem hörs på långt avstånd. Inte ens i trädgården i söder finns tystnaden. Den friden vi fortfarande upplever på vardagskvällar uppe på Söderåsen hittar du inte längre om söndagarna då stora motorcykelklungor tagit över vägarna. Ljudnivån stör min inre frid.

Skogsvägar mellan Klitterhus och Ängelholm – välsaltat och lättcyklat på bra grusunderlag.

För dig – som liksom jag – uppskattar tystnaden kan jag rekommendera ett besök i Ängelholm i sommar. Här har kommunen förstått vikten av harmoniska cykelvägar!

Genom hembygdsparken i Ängelholm kan du följa Rönneå mot dess utlopp.

Länkar

På sidan cyklat hittar du fler bilder.

Jag brukar lyfta fram Ängelholm som föredöme när det gäller skyltade cykelvägar.

11 mars 2018 – på cykel i ett grått Ängelholm

Här hittar du inläggen om existensiell hälsa

På Malin Lundskogs instagramkonto hittar du våra senaste morgonsnack