En dag som spred ljus!

Orden handlar om lördagens hybridevent och är Madeleine Blombergs. Hon beskrev hur trött hon varit när hon loggade in, att hon inte trodde hon skulle orka vara med hela dagen. Jag tar mig friheten att kopiera in en av trådarna på hennes FB.

Det blev verkligen en helt fantastisk dag! Malin Lundskog kickade igång oss med sin positiva energi. Under den första timmen fick vi även mingla med författare från höstens kvinnohistoriska kvällsfikor.

(En fördel med zoom är att du kan ha egna chattkonversationer med deltagare på mässan. Det var mer än jag som flitigt diskuterade och bytte kontakter med författare.)

Mellan klockan elva och tolv besökte vi Stockholm där Susanne Andersson och Lina Lanestrand delade historier från Skiftet. Under tiden förflyttade jag mig till Billesholms bibliotek för att testa hybridevent. I framtiden hoppas vi utveckla samarbete med bibliotek så att man kan se föreläsningarna gemensamt från storbild. Jag insåg att Billesholms bibliotek har perfekta lokaler för detta.

Under lunchen delade jag och Anna Vild med oss hur vi tillsammans utvecklat boken Oväsen i Älvdalen. Det föredraget kan du hitta här.

Därefter tog Helena Hansen över. Först samtalade hon med Carina Karlsson och Johanna Willmark om att skriva historiskt. Sedan hölls en skrivworkshop om att inspireras av att skriva om en plats.

Den sista timmen handlade det om Skiftet där vi även testade att ha en programpunkt på engelska.

Så här beskrev Yvonne Frank Månsson dagen på FB

”Susanne och Lina genomförde en helt suverän timme live från Vattumannen i Stockholm, där de mycket proffesionellt och givande berättade sina historier och tipsade om Skiftet. Det var en ren fröjd att få lyssna på, så innerligt tack! Sedan körde vi den sista bokreleasen från Ystad, där Aita, Caroline, Nanna, Anette och Lillemor deltog. Det blev en mycket stark föreläsning, som även den kördes live via kvinnohistorier.se, tack vare Annika. Nanna, Ana och Greta körde sedan en engelsk konversation direkt efteråt.”

Nu ska vi utvärdera. Dela gärna med dig i kommentarsfältet av dina idéer och tankar om hur vi kan vidareutveckla Kvinnohistorier!

Klippt från chatten

Lyssnar med bägge öronen och njutit av alla tankar. texter och tips! TACK!! 

Tusen TACK   – livgivande! <3 

Tack mail

And thanks Yvonne, Annika and Helena for bringing us all together on Zoom and making

the event possible.

I have had some lovely feedback from friends in the US as well as England who really

enjoyed the presentation and found it meaningful.

Thanks again

All that’s best

As ever Nanna