Tillsammans!

Är det något vi lärt oss uppskatta detta märkliga decennium så är det att vara tillsammans. Visst saknar jag det som var förr, men det har gett oss utrymme att tänka utanför boxen.

Sedan 2014 har jag regelbundet åkt på skrivkurser och skrivretreat. Nu får jag fixa det själv – och plötsligt har jag skapat skrivrutiner som följer mig i vardagen (något som jag skrev om igår).

Onsdagens digitala möte med Malin Lundskog, Kicki Westerberg och Anne Brolén var värsta kreativitetsinjektionen (som om det skulle behövas … eller?) Malin skrev ett inlägg om vikten av Tillsammans och plötsligt kände jag vilken gemenskap som skapas av att dela intresse med andra. Det är som ett samtal som fortsätter även när man stängt ner konversationen. Tankarna har inspirerats och finns med.

Så framöver kommer min blogg återkommande vara en fortsättning av de konversationer som inleds hos andra influensers.

För att få någon form av struktur i delandet kommer det se ut så här.

Onsdagar – personlig utveckling och vägen till andlig styrka

Varje tisdag släpper Kicki Westerberg ett nytt avsnitt av podden Cirkeln. Denna inspirerar till mitt onsdagsinlägg. Du hittar inläggen under #level10life här.

I blocket där jag skriver om #level10life har jag markerat området med lila.

Lördagar – skrivande

Detta blir ett sätt att reflektera kring mitt eget skrivande. För att förkovra mig inom skrivande kommer jag lyssna på en podd i veckan som får inspirera till lördagsinlägget. Först kommer jag börja lyssna på Malin Lundskogs skriverier som du hittar här.

I blocket med #level10life har jag markerat skrivtiden med blått.

Söndagar – hälsa

Efter tre depressioner vet jag hur viktigt det är att leva hälsosamt. Idag bokar jag in de hälsosamma aktiviteterna först i min kalender och markerar dem med grönt.

Så här ser mitt veckoschema ut

Måndagar – morgonpromenad

Tisdagar – ashtangayoga på morgonen, cykling (ca 3 mil) på eftermiddagen. Finns även inlagt att jag ska ägna mig åt trädgård eller administration under dagen.

Onsdagar – morgonpromenad och trädgårdsarbete eller feng shui inomhus (finns även tid avsatt för digitala möten den här dagen)

Torsdagar – ashtangayoga på morgonen, cykling (ca 3 mil) – samma uppgifter som på tisdagar.

Fredagar – Morgonpromenad

Lördagar – Simma (när simhallen är öppen). Sommartid ersätts det av öppen trädgård med bokförsäljning 13-15 för då cyklar vi en runda när Cykelhandlaren är klar i affären. (Att umgås med människor är också hälsosamt.)

Söndagar – Söndagscykling. Den här dagen är helig. Då bokar jag endast ytterst motvilligt in något annat. Direkt efter frukost ger vi oss ut. Så har vi gjort sedan vi träffades 2012, men äventyren har blivit längre efterhand. 2018 startade vi bloggen cyklat.se för att inspirera andra.

Bild från dagens cykletur som du kan läsa mer om här.

Så om det är någon dag i veckan det är aktuellt att publicera hälsoinlägg så är det på söndagar. Jag kommer förbereda dessa tidigare i veckan och publicera dem på söndag morgon. Ibland kommer det bara vara tips om andras inlägg. Sedan kommer jag länka till det här inlägget när jag publicerar eftermiddagens cykling. På det sättet kan jag fortsätta diskussionen med andra som skriver om hälsa.

Tips mottages tacksamt!

Har du tips på youtubekanal, blogg etc som inspirerar dig att leva mer hälsosamt – tipsa gärna i kommentarsfältet.