Yogaretreat på Sju sjöar

”De senaste åren har jag tvingats att utforska ett nytt förhållningssätt till livet.”

Jag sitter i en bil på väg mot en plats som heter Sju sjöar. Var den ligger har jag ingen aning om, men det ska ta två timmar med bilen. Egentligen skulle jag samåkt med Merethe, men hon kopplade ihop mig med Angelica istället med orden ”Jag tror ni kommer ha ett utbyte av varandra”.

Och det blir ett märkligt möte där vi pratar konstant i två timmar. Inte några ytliga samtal om väder och vind – nej, rakt ner i livets djup. Som det där med att våga byta glasögon. Att byta från fyrkantigt till cirkulärt.

Jag berättar om de tio dagar när jag var inlåst på psykiatriska kliniken. Där jag valde att släppa kontrollen och våga leva i tillit. Något som förändrade mitt liv. Steget är enormt stort och jag förstår att det är svårt att ta. Ändå tog jag det.

Hade jag någon valmöjlighet?

Ja, det hade jag. Många har tagit elchocksbehandlingar. Det var stora ekonomiska värden som gick förlorade när jag tackade nej. Beslutet ledde till att jag lämnade ALLT materiellt, hela mitt livsverk. Istället stod jag med miljonbelopp i privata skulder och borgensåtaganden. Jag hade verkligen gjort ALLT för att bygga något som jag trodde var gott för världen. Men hade även trott att jag säkrade min egen ekonomi.

Efter de tio dagarna på psykiatriska kliniken tvingades jag tänka om. Jag var fullständigt utlämnad till Cykelhandlarens goda vilja, till hans kärlek. Men jag valde att leva i tillit.

Tack vare privat sjukförsäkring har jag gått i psykodynamisk analys i sex års tid. Dessförinnan gick jag i kognitiv terapi under cirka ett år. Kanske hade jag inte klarat göra denna omställning utan den hjälpen.

Idag har jag lämnat mitt ego. Jag lever för ett högre syfte. Mina målsättningar handlar om att dagligen göra något gott för Moder Jord. Låter flummigt – men det är mitt sätt att motivera mina vita blodkroppar att leta upp inkräktare i min kropp. Det är min förebyggande medicin mot nya cancerceller.

De kommande dagarna tar jag dock semester från uppgiften att göra gott. Redan igår kände jag hur Sju sjöar omfamnade mig. Vi kom fram i god tid och jag la mig genast och sov. När jag vaknade fanns en frid i mig. Som om jag tömt ut allt skav och var fullständigt ren.

Promenad, feel good yoga, en halvtimmes skrivande, middag, Body scan och andning. Helt magiskt!

Nu kliver jag in i en annan värld och ger Olof utrymme att träda fram när jag skriver Vrede i Älvdalen (del två i bokserien Eldarna).

Tack Merethe för att du skapat denna bubbla!

Dagligt program

7.00-8.45 Ashtangayoga (enkel frukost med frukt och nötter)

9.00-10.30 Kundalinayoga

11.00 Brunch (igår var middagen fantastisk – så ser fram emot detta)

Därefter skrivande med avbrott för fika 15.

17.00-18.30 Mindfulness/strechyoga

19.00 Middag

Skrivande

Länkar till arrangörerna

Sju sjöars hemsida

Merethes Mpiyo

Länkar som jag hänvisat till

Fröknäcke

Nätverket Magdala

Klimatsmarta investeringar

Hur jag räknade när jag klimatkompenserade våra flygresor

Tidsresebyrån

Dagbrottet

Team Albert MTB

Digitala skrivkurser för Helena Hansen

Återträff den 4 september i samband med Littera-turen

Nedanstående citat är hämtade från FB-gruppen

Konsten att tina en frusen själ – Lillemor Groth

”På onsdag går Venus in i omhändertagande, intuitiva Kräftan. Hon städar upp, plåstrar om och läker de sår som Mars kan ha dragit upp under den tid han vistats här, även om han lämnar först dagen efter solförmörkelsen. Det kan kännas som om en moderlig kraft ställer saker till rätta igen, reser upp omkullvräkta stolar och placerar en bukett vilda blommor på bordet.

På torsdag är det dags för ett ljuvligt möte mellan Solen (den du ska bli) och Saturnus (din vardag, hur du lever ditt liv). De samtalar om vad du egentligen vill göra. Hur vill du att ditt liv ska se ut? Och vad hindrar dig från att leva ett liv som ger dig alla förutsättningar att vara den bästa versionen av dig? Så hur kan du skapa det? En praktisk handlingsplan tar form.

… på lördag utmanar Mars och Pluto varandra. Då städar du ut det som inte ligger i linje med ditt själsliga uppdrag. Storkvasten kommer fram. Beroenden av olika slag, ärvda beteenden och föreställningar som ”livet är en kamp”, ”pengar växer inte på träd” och liknande. Andras åsikter och tyckanden om dig och som fastnat som krokar i dig. Nu åker alltihop det ut ur ditt hus. Och det går med en väldig fart och kraft. Swish, så är det borta och ute. Tänd gärna eld på högen också.

Minns att du gör dig redo för en nystart. En nymåne är alltid en nystart och nu handlar den om det som du planerade för dig själv inför födseln hit till jorden. Själva skälet till att valde att gå ner hit just nu, i denna tid.

Du utrustas med gåvor från alla tider och får ett starkt beskydd. Och du rensar det som tillhör den gamla världen, mörkret och de sanningar som gällde då och inte längre. För nu är du en annan. Du är i regnbågens tjänst och gudinnekraften blir allt mera en del av dig. Du blir hel.

Tänk dig att du är en fågel med bara en enda maskulin vinge. Du har hittills frustrerat snurrat runt på samma plats utan att kunna flyga. Nu får du även tillgång till din feminina vinge. I sommar vid det alkemiska bröllopet den 13/7 blir de fullt balanserade, fast redan nu kan du känna hur kraften vaknar inom dig.

Det gör att du från och med nu kan leva allt mera i ”bliss”. Den totala fridfullheten och inre glädjen. Hjärta och hjärna kopplas allt mer samman och det yttre spelar inte längre så stor roll. Det är ett skådespel, en kuliss som pågår och du ser det för vad det är. Du lever inifrån och ut, istället från utifrån och in. Och det gör hela skillnaden.

Så ta hand om dig denna vecka. Ta fram surfbrädan och flöda med. Var noga med att hålla din egen balans och var noga med dina andliga övningar och ceremonier. Jorda dig och för dagbok.

För den här tiden fram till nymånen vill du minnas. En dag kommer du att titta tillbaka och berätta för dina barnbarn: ”Det var då allting hände. Det var då det startade”.

2 svar på ”Yogaretreat på Sju sjöar”

  1. Malin Torres skriver:

    Härligt att mötas.
    Jag kände igen orden när du läste dem i lördags ?

    1. Detsamma!

      Nu blir jag nyfiken på vilken igenkänning orden väckte hos dig.

Kommentarer är stängda.