Odla hälsa

Idag har jag besökt utställningen Odla hälsa på Sofiero.

Sedan förra sommaren har jag regelbunden kontakt med Annika Christensen. Vi delar trädgårdsintresset och hon är en stor inspiratör när det gäller att ta tillvara det som trädgården och naturen ger. Därför säger jag inledningsvis att jag ska besöka Annika Christensens utställning – men hon är inte ensam utan gör denna tillsammans med Lydia Jeppsson.

Utställningen har tre delar.

Köksträdgården

Här blev rabatten med störbönor och grönkål min favorit. Inser nu att jag så klart borde ha skrivit upp vad de olika sorterna hette, men det blir ytterligare ett besök på Sofiero inom kort, så då får jag komplettera.

Kryddterrassen

Här har Annika kombinerat kryddor i krukor för olika ändamål. Förkylningskruka, minneskruka, pestokruka är bara några av krukorna.

Att odla en kryddväxter i en kruka är perfekt för den som inte har trädgård, men en balkong. I filmen berättar Annika om förkylningskrukan.

Hälsoteket

Här hittar du inspiration till ditt egna hemmaspa, torkade växter för te och matlagning, dekorationer. Och just Hälsoteket är anledningen till att jag kommer återvända inom kort. Vi behöver helt enkelt tid att fundera (och jag behöver diskutera med min dotter). Spontant kände jag ett behov av att dokumentera den här delen av utställningen.

Tänk om jag skulle få göra en månadsserie med Annika. En film för varje månad med tips på hur man kan använda växterna. I första rundan skulle jag vilja göra följande filmern

September: ta tillvara

Oktober: ta hand om dig

November: maten

December: dekorationer

Länkar

Här kan du läsa mer om utställningen på Sofiero

På Annika Christensens instagramkonto hittar du flera hälsotips

Hos Lydia Jepsson hittar du odlingstips