Min första bokmässa!

Samtidigt som jag debuterade som författare den 21 mars 2020 stängde världen ner pga pandemin. Alla fysiska möten byttes till digitala (vilket resulterade i Kvinnohistorier).

I helgen arrangerades äntligen en riktig bokmässa – i Höganäs! Nästan på hemmaplan.

För att få en bild av vad bokmässa innebär började jag med att jobba som volontär på mässans första dag. Dagen blev inte riktigt som jag hade väntat mig. Uppgiften som skulle bestå av att ställa stolar rätt blev till presentation på Restaurangscenen. Och jag älskade det. Nu bara längtar jag tills jag får möjlighet att sitta där på scenen och berätta om mitt författarskap.

Fredagens bästa samtal stod Görrel Espelund och Stefan Sauk för. Efteråt hade jag förmånen att få byta några ord med Görrel. Hon berättade att Stefan Sauk inte ville ha frågorna innan, men att hon hade förberett sig en hel del.

Det fanns en nerv och energi i deras samtal som jag vill ta med mig in i framtida författarsamtal.

Mellan samtalen hade jag möjlighet att studera utställarnas montrar och funderade över vad det var som tilltalade mig. På lördagen ledde detta till en egen film på youtube.

Efter att ha studerat andra författare under en hel dag passade jag på att göra en vLogg om hur man som författare kan förbereda sig inför den första bokmässan.

Bokmässa var verkligen jättekul – men bokförsäljningen var en besvikelse. Då säljer jag fler böcker på de digitala aktiviteter jag har.

Om det blir fler bokmässor i Höganäs kommer jag absolut ställa upp som volontär igen! Men då tror jag att det blir en egen monter i samarbete med Kvinnohistorier där vi kan lyfta varandra kring ett gemensamt tema.

Stort tack till alla som gjorde Höganäs bokmässa till en kulturfest!